Parcurile din Câmpina, care nu pot fi folosite pe post de parc…  

Actualitate (Categoria articolului)

 

Ne-am obișnuit ca în marile orașe, chiar și din România, să asociem cuvântul parc cu o zonă cochetă, liniștită unde cetățenii să se poată recreea. În majoritatea orașelor parcurile au, fie un loc de joacă, fie un loc special pentru a te plimba cu bicicleta, fie locuri pentru animalele de companie. Din păcate asta nu se întâmplă în Câmpina, unde de câteva zile Pacul Regele Mihai I (Milia) sunt ”împânzite” de semne care arată că accesul cu biciclete, trotinete și animale de companie este interzis în incinta parcului.

Să nu mai spunem că aceste două zone de agrement sunt intr-o stare continuă de degradare, cu borduri crăpate și multe alte probleme. Poate că unul dintre motivele din spatele interzicerii trotinetelor și a bicicletelor ar putea fi acela că pavajul parcului se deteriorează, dar oare câinii sau pisicile ce stricăciuni aduc în parc? De această întrebare se lovesc toți stăpânii animalelor de companie. Practic în Câmpina nu există un loc în care să te poți plimba și să te poți relaxa câteva minute în liniște, alături de animalul tău de companie. Singurul loc în care câmpinenii pot să meargă fără grijă cu prietenii lor îmblăniți este în Parcul Soceram unde este amplasat un țarc pentru câini și unde aceștia pot alerga în voie.

Despre locuri pentru biciclete și trotinete nici nu se poate pune problema.

Momentan, câmpinenii nu par să fie prea impresionați de semnele restrictive pe care le găsesc prin parc. Vedem în continuare zeci de copii cu triciclete și trotinete dar și oameni care vin cu animalele de companie, obișnuiți să le aducă în Parcul Regele Mihai I și La Milia ca și până acum. De ani de zile cu cele două parcuri sunt pline de copiii cu trotinete, biciclete, chiar și skateboard-uri, iar adulți își plimbă animalele de companie nesctingheriți. Oare este justificat, acum, să restricționeze toate aceste activități în cele două parcuri din centrul municipiului? Sau este nevoie de ceva încasări la Bugetul Local, din amenzile pe care Poliția Locală va trebui să le aplice celor care nu respectă noile semne din zonă?

 

Felix Precup