Știrile Campineanul.ro din săptămâna 4 martie - 10 martie

Actualitate (Categoria articolului)

PCC o susține pe IRINA NISTOR la funcția de PRIMAR

În cadrul unei declarații de presă susținută sâmbătă, 9 martie, după încheierea Adunării Generale, Partidul Câmpina Curată a anunțat că, pentru alegerile locale din data de 9 iunie, va sprijini candidatura Irinei Mihaela Nistor pentru funcția de Primar al municipiului Câmpina.

Susținerea Irinei Nistor vine, conform spuselor Lăcrămioarei Bordei, vicepreședinta PCC, în contextul în care, pentru a putea înlocui triada Moldoveanu – Dobre – Prună, instalată în 2020 la Primăria Câmpina, este nevoie ca toate partidele din opoziție să susțină un candidat unic, pentru a nu diviza voturile celor ce se opun actualei administrații publice locale.

Pentru Consiliul Local, Partidul Câmpina Curată va prezenta în cel mai scurt timp lista proprie de candidați, prin care ne propunem, desigur, să obținem un număr cât mai mare de locuri în forul decizional al municipiului, pentru ca locuitorii acestui oraș să poată fi în sfârșit ascultați și reprezentați cu adevărat.  

  

 

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Câmpina

 

Luni 4 martie a fost o zi specială pentru creștinii ortodocșii din Prahova, deoarece racla cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au ajuns pe la mai mult biserici din județ. Moaștele sfântului ocrotitor al capitalei au ajuns mai întâi la Câmpina, la Parohia Sfântul Nicolae, apoi la Parohia Sfântul Dimitrie, unde a avut loc și un scurt serviciu religios. Racala a plecat apoi către Parohia Podu Vadului, Mănăstirea Sinaia și Mănăstirea Caraiman. Sfântul Dimitrie cel Nou, numit și Basarabov este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți din România, datorită minunilor făcute de-a lungul timpului, motiv pentru care mii de credincioși continuă să se roage la Sfântul Dimitrie și în zilele noastre. 

 

Ziua Femeii organizată de CARP

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Câmpina a organizat Joi 7 Martie un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Evenimentul, desfășurat la Casa de Cultură Geo Bogza, a inclus activități de socializare, momente artistice dar și un vernisaj al seniorilor câmpineni. Au recitat Antonio Ion și Ștefan Stoian, au pus în scenă o serie de scenete comice din teatrul românesc cei de la Atelierul Actorului, iar grupul vocal “Dor Doruleț” al CAR Câmpina a interpretat câteva piese populare. Pe final, cercul de dans al CAR Pensionari Prahova și Ansamblul “Prahovenii” al Liceului Tehnic Constantin Istrati au delectat publicul cu o suită de dansuri. Toți artiștii care au participat la acest eveniment au fost răsplătiți la final cu diplome, cărți și câteva merinde dulci. 

  

Un nou proiect al Fundației Zamolxes

Fundația Zamolxes din Câmpina va demara un nou proiect. ”The Forest – The Lungs of our Mother Earth” reprezintă o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care în perioada 15-24 martie 2024 va reuni 45 de participanți din 5 țări: Bulgaria, Letonia, Polonia, Slovacia și România. Acesta își propune să promoveze protectia mediului înconjurător și incluziunea socială în rândul tinerilor. În cadrul proiectului se va aborda și o tematică actuală, aceea a utilizării STEAM și AI în protecția mediului înconjurător. Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+.