“Turnul înclinat trebuie demolat!” – Petiția Partidului Câmpina Curată

POLITIC (Categoria articolului)

Luni dimineață, Rudolf Leica a prezentat, prin intermediul unei conferințe de presă, un nou proiect dedicat câmpinenilor. Liderul Partidului Câmpina Curată, a anunțat că organizația pe care o reprezintă va lansa o campanie de strângere de semnături din rândul populației cu privire la demolarea turnului înclinat, clădire “nemișcată” de ani de zile, ce și-a păstrat statutul de ruină în oraș încă de acum 20 de ani, când a fost oprită construcția defectuasă, începută în 1997.

Pe lângă imaginea dezolantă pe care o conferă, edificiul din beton prezintă un pericol real de prăbușire în cazul unui cutremur”, a mai completat Rudolf Leica.

Scopul Partidului Câmpina Curată este să adune semnături de la cetățeni pentru a forța administrația publică locală să adopte măsuri concrete cu privire la această construcție. Soluția propusă de PCC implică achiziționarea clădirii de către administrația locală de la proprietarul său, societatea Erin SRL, și ulterior demolarea acesteia.

Petiția poate fi semnată în două modalități: prin înregistrarea semnăturii pe listele fizice oferite de reprezentanții Partidului Câmpina Curată sau prin accesarea platformei online la adresa https://campaniamea.declic.ro/p/Turnulinclinat.

Rudolf Leica nu este la prima acțiune de acest gen. În primăvara acestui an, Partidul Câmpina Curată, alături de alte formațiuni politice și de membrii ai societății civile, a devenit membru fondator al Grupului de Inițiativă Civică “Spunem NU pasajului subteran”, care a adunat aproape 7000 de semnături împotriva proiectului de contruirea unui pasaj în centrul municipiului Câmpina.

 

Redăm integral textul petiției:

Comunicat de presă

Partidul Câmpina Curată lansează petiția publică „Turnul înclinat trebuie demolat”

 

Câmpina, 11 septembrie 2023

Partidul Câmpina Curată continua demersurile prin care doreste sa se implice activ iin viata si problemele comunitaii locale prin demararea unui nou proiect civic. In urma unui sondaj efectuat in randul tuturor membrilor si sustinatorilor, Partidul Câmpina Curată se implică acum direct, în problema clădirii abandonate de pe Bulevardul Carol I și strânge semnături pentru a cere demolarea imobilului cunoscut și sub denumirea de „Turnul înclinat”

Câmpinenii sunt încurajați să semneze pentru a solicita Primarului și Consiliului Local să ia măsurile necesare pentru demolarea turnului înclinat din centrul orașului, construcție care reprezintă o amenințare reală la adresa siguranței publice.

Petiția poate fi semnată atât în format fizic, prin completarea listelor puse la dispoziție de către reprezentanții Partidului Câmpina Curată, cât și online, accesând https://campaniamea.declic.ro/p/Turnulinclinat.

Abandonat de către proprietar, turnul are o structură de rezistență vizibil afectată și se poate prăbuși în cazul unui cutremur. Imobilul și terenul din jurul său sunt spații insalubre, care conferă un aspect dezolant și neîngrijit orașului – acestea sunt câteva dintre motivele care au determinat Partidul Câmpina Curată să lanseze petiția „Turnul înclinat trebuie demolat”.

Prin demolarea acestei construcții, Partidul Câmpina Curată urmărește să încurajeze revitalizarea urbană și să promoveze responsabilitatea și grija față de binele comun. Printre argumentele care susțin această inițiativă se numără și faptul că spațiul ocupat de peste 20 de ani de acest șantier nu este utilizat în mod eficient și nu aduce niciun beneficiu real comunității locale.

Partidul Câmpina Curată propune solutia achiziționării la o valoare justă a clădirii de la firma privată care o administrează, urmată de demolarea sa.

Aceasta nu este prima petiție publică demarată de către organizația politică locală. În primăvara acestui an, Partidul Câmpina Curată a devenit, alături de alte formațiuni politice și reprezentanți ai societății civile, membru fondator al Grupului de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran”.

 

Rudolf Leica

Președinte al Partidului Câmpina Curată

Email: secretariat@partidulcampinacurata.ro

Telefon: 0344 566 903

Website: https://partidulcampinacurata.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/PartidulCampinaCurata/

Instagram: https://www.instagram.com/partidulcampinacurata/

TikTok: https://www.tiktok.com/@partidulcampinacurata