Retrospectiva știrilor campineanul.ro din săptămâna 12 – 18 februarie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

Iulian Dumitrescu rămâne sub control juridiciar

Tribunalul București a respins, luni 12.02.2024, contestația formulată de Iulian Dumitrescu la ordonanța DNA prin care acesta a fost pus sub control juridiciar, decizia Tribunalului București fiind definitivă. Tribunalul a motivat decizia menționând că această contestație este nefondată. Președintele Consiliului Județean Prahova rămâne astfel sub control judiciar, în dosarul în care DNA îl acuză că ar fi primit 16 milioane lei de la un om de afaceri. Prin ordonanța emisă de procurori și contestată fără succes de Iulian Dumitrescu, acestuia i se interzice să își exercite funcția de șef al Consiliului Județean Prahova, funcție din care ar fi comis faptele pentru care este cercetat penal. În același dosar mai este cercetată și Anna Maria Vasile, Administratorul Public al județului Prahova

 

7 bărbați reținuți de polițiștii câmpineni pentru furt calificat

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au identificat persoanele bănuite de săvârșirea unei infracțiuni săvârșite pe data de 9 februarie. Acestea au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite că ar fi sustras părți componente din unitatea de pompare a unei sonde din parcul Drăgăneasa. În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat șapte bărbați cu vârstele cuprinse între 23 și 38 de ani, din comuna Provița de Jos. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Târgul Mierii, o tradiție dulce la Câmpina.    

Ediția cu numărul 17 a Târgului Mierii de la Câmpina a fost din nou un succes. Câmpinenii au avut ocazia de a gusta și a cumpăra sute de tipuri de miere, produse din miere, dar și alte delicii culinare. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile, în zona Casei Tineretului, care a fost neîncăpătoare în unele momente, dovadă că Târgul Mierii este un eveniment important pentru orașul nostru. 

Pe lângă miere și produse derivate din miere, târgul a fost o bună ocazie pentru comercianți de a expune și o serie de echipamente și utilaje apicole, produse decorative din ceară, lumânări parfumate, săpunuri, creme, cosmetice pe bază de miere și multe alte produse de acest fel. 

 


Tarabele din fața Pieței Centrale - dezbatere pe internet

 Articolul realizat de publicația noastră despre tarabele din fața Pieței Centrale Câmpina au creat o adevărată dezbare pe rețelele de socializare.

“Târgul cu Bunătăți și Dichisuri”, așa cum se numea evenimentul premergător sărbătorilor tradiționale în municipiul nostru, și în care puteau fi găsite spre achiziționare produse tradiționale vândute direct de producători autohtoni, a fost înlocuit în ultimii patru ani de tarabe cu produse chinezești sau turcești, vândute la prețuri de târg.

Câmpinenii s-au arătat dezamăgiți de decizia autorităților de a permite acest tip de comerț și au comentat aprins pe Internet. Articolul poate fi citit accesând site-ul Campineanul.ro sau pagina noastră de Facebook.

  

Mizerie și gunoaie în zeci de locuri din Câmpina.

Concursul foto “OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ” s-a încheiat la începutul săptămânii trecute, iar participanții așteapă jurizarea, în urma căreia pe 21 februarie vor fi anunțați câștigătorii.

În urmă cu câteva săptămâni câmpinenii au fost invitați la un concurs inedit, inițiat de Partidul Câmpina Curată, care a avut ca temă identificarea cât mai multor zone de pe domeniul public, din municipiul Câmpina, pe care se găsesc deșeuri, resturi vegetale și menajere sau orice alt tip de gunoaie ce afectează aspectul general al mediului înconjurător. Zeci de zone au fost astfel identificate de participanți, care au imortalizat imaginile respective în peste 200 de fotografii, cu care s-au înscris la concurs. Fotografiile au fost realizate exclusiv în zone de pe domeniul public aparținând Municipiului Câmpina, atât de fotografi amatori cât și de profesioniști și au fost încărcate pe pagina de internet a Organizatorului. Câștigătorii vor fi anunțați pe 21 februarie, iar premii oferite constau în bani, aparate de fotografiat Polaroid și bilete de acces la Festivalul UNTOLD.

 

SPORT  

CSC în Final 8 la Baschet Feminin

Istorie pentru sportul câmpinean: CS Câmpina s-a calificat în “Final 8” la Campionatul Național de Baschet Feminin U15.  

Felele lui Liviu Dochia au obținut calificarea weekendul trecut, la Târgu Jiu, unde au disputat două meciuri.

În ciuda unui arbitraj părtinitor gazdelor, elevele lui Liviu Dochia au reușit să mențină pe final de meci o diferență de 10 puncte, care a împiedicat astfel CSM Târgu Jiu să obțină calificarea. Duminică CS Câmpina a învins cu 43-28 pe CSS Sibiu, obținând astfel calificarea la turneul final! 

 

Bronz pentru Eduard Unguroaica la Campionatul Național de Atletism

Eduard Unguroaica a obținut locul 3 la proba de triplusalt din cadrul Campionatului Național de Tineret. Câmpineanul Eduard Unguroaica, sportiv legitimat la CSM București și antrenat de Jenica Bran a participat la proba de triplusalt, reușind o clasare pe podium. După două sărituri greșite, sportivul din Câmpina și-a intrat în ritm, reușind să sară 15,39 m, barem ce i-a asigurat locul 3 la tineret și locul 5 la seniori.

 

Yannis Andrei Pavel transferat la CFR Cluj!   

Un nou jucător de la HM Junior Câmpina ajunge în fotbalul mare din România. Yannis Andrei Pavel, un tânăr de doar 14 ani va juca de acum la CFR Cluj, grupa U15, alăturându-se astfel uneia dintre cele mai bune Academii de Fotbal din România. Acest transfer este o nouă reușită a celor de la HM Junior Câmpina, după ce vara trecută, alți doi jucători din vistieria clubului au ajuns la CS Universitatea Craiova. De menționat și faptul că, atât Yannis Andrei Pavel, cât și cei doi jucători transferați anul trecut la Craiova, au făcut parte din aceeași echipă, grupa U15 a celor de la HM, care pare să fie momentan pepiniera de bază a clubului. 

 

 

Sportul Câmpina s-a calificat în Turul II al Cupei României. 

Weekendul trecut, în fotbalul județean a început Cupa României, faza județeană. Din păcate, atât CS Câmpina cât și FC Muscelul Câmpina au ales să nu participe la această competiție, în 2024, însă Sportul Câmpina, singura reprezentantă a municipiului nostru în Cupa României, a reușit calificarea în turul secund al competiției, după o victorie împotriva celor de la CS Șotrile. În ciuda multor faze de poartă, câmpinenii s-au impus doar cu 1-0, grație golului marcat de Radu George. 

 

Team Green a câștigat Supercupa Ligii Muscel

Noul sezon de minifotbal de pe Muscel a început cu înfruntarea dintre campioana din iarna trecută, Team Green și Foresta Brebu, câștigătoarea Cupei. A fost probabil una dintre cele mai bune finale de până acum, o finală care a avut de toate, de la goluri, răsturnări de situație, tensiune și dramatism. Verzii s-au impus cu scorul de 6-5 și au câștigat Supercupa Ligii Muscel pentru prima dată în istoria echipei.