Ploaie de goluri la meciurile echipelor câmpinene din acest weekend.

Actualitate (Categoria articolului)

Un final de săptămână reușit pentru majoritatea echipelor reprezentante ale municipiului. În meciurile în care au fost implicate cele 4 echipe s-au marcat multe goluri.

 

CS Câmpina a făcut spectacol cu CS Brazi în etapa XI din Liga A Prahova.

 

Un recital de goluri a fost oferit oferit de băieții de la Clubul Sportiv Câmpina, ]n această etapă. Desigur, nici adversarul nu a fost un nume de speriat, dar evoluția câmpinenilor arată de ce au șanse reale la promovare. S-au marcat 10 goluri pe Terenul de la "Petrol" însă toate în poarta jucătorilor din comuna Brazi. Un meci dominat complet de câmpineni, care puteau să marcheze chiar de mai multe ori, având în vedere numărul mare de ocazii clare pe care le-au avut. Nae a înscris de 4 ori fiind cel mai bun marcator din lista lungă din acest meci. Au marcat mai mult de un gol și Mugurel Dedu respectiv Buzilă, ambii cu câte două reușite. Trebuie apreciați însă și jucătorii de la CS Brazi care, în ciuda scorului și lotului puțin numeros, au onorat meciul și din respect pentru adversar nu au părăsit terenul înainte de final.

Tot cu probleme de lot a plecat la drum și ACS Triumf Poiana Câmpina în deplasare, la Berceni. Cu un lot subțire cu absențe cauzate de accidentari și suspendări, Poiana a dominat totuși jocul într-o manieră clară. S-au marcat și aici 5 goluri. Dubla lui Scumpu și golul marcat de Alexe au adus victoria pentru poienari. Jucătorii câmpineni au muncit mult pentru această victorie, mai ales că au rămas în 9 oameni în urma a două cartonașe roșii. Acest lucru care le-a permis celor din Berceni să echilibreze jocul. ACS Triumf Poiana Câmpina a învins până la urmă pe CSC Berceni cu 3-2, dar întrebarea pentru poienari este cum se vor descurca etapa viitoare, mai ales acum că are alți doi jucători suspendați. În contextul actual derby-ul de mare tradiție cu liderul CSO Tricolorul Breaza devine o misiune și mai complicată pentru poienari.

Un meci mai sărac în goluri s-a disputat duminică tot pe terenul "Petrol" unde FC Muscelul Câmpina a întâlnit AS Genesis Filipești de Pădure, echipă care îi bătuse pe câmpineni în primul meci oficial din istoria acestora. Meciul a fost dominat de nervi și de multe contestații la adresa arbitrului central Alexandru Cîrstea, mai ales venite din tribune, unde fanii veniți de la Filipești au făcut o atmosferă frumoasă. Ambele echipe au ratat ocazii mari de a deschide scorul, câmpinenii au scăpat cu mult noroc la o fază în care mingea expediată de oaspeți s-a "plimbat" pe linia porții după ce a lovit bara. Pe final oaspeții au luat cartonaș roșu, după o intrare neintenționată dar foarte dură, care s-a lăsat cu o accidentare a lui Bogdan Brânzea. Acesta a fost lovit în zona feței la un duel aerian. Din fericire nu este vorba de o accidentare gravă, însă jucătorul câmpinean nu a putut continua meciul având nevoie de îngrijiri medicale. Inițial arbitrul central acordase doar cartonaș galben, dar după ce s-a consultat cu arbitrul asistent a scos din buzunar cartonașul roșu. Golul victoriei a venit chiar la ultima fază a meciului. Laurențiu Albu a excutat bine o lovitură liberă pe care Victor Bogza a trimis-o cu capul direct în plasa porții adverse. Imediat după gol arbitrul a fluierat finalul meciului.

Doar Sportul Câmpina nu a putut să se impună în acest weekend. Echipa câmpineană a cedat în deplasare la Ștefești, în etapa XI din Superliga B Prahova, în fața celor de la Brădetul, echipa alfată pe locul 5. Gazdele, cu 4 marcatori diferiți care au înscris fiecare câte un gol, s-au impus fără probleme, câmpinenii reușind să marcheze doar o singură dată. Deși au existat momente tensionate, brigada de arbitrii formată din Emil Andrei Mateescu, Cătălin Rădoi și Adina Ciobanu au arbitrat bine și nu au existat incidente.

 

Înainte de a încheia trebuie să relatăm un incident uluitor și inexplicabil venit din Superliga B unde, în minutul 80 la scorul de 2-1 pentru Progresul Bucov, în meciul diputat în compania celor de la CS Scorțeni-Bordeni, partida fost suspendată. Asta după ce un jucător al oaspeților s-a pierdut cu firea și l-a lovit pe arbitrul Adrian Neacșu cu pumnul în figură.

 

Weekendul viitor pentru publicul câmpinean urmează un adevărat derby de tradiție cu două echipe care au făcut istorie în trecut în fotbalul prahovean:

 

Sâmbătă 22.10.2022 Liga A Prahova, etapa 12:

ACS Triumf Poiana Câmpina - CSO Tricolorul Breaza (Stadionul Poiana Câmpina)

 

Sâmbătă 22.10.2022 Liga A Prahova, etapa 12:

CSO Teleajenul Vălenii de Munte - CS Câmpina (Stadionul Orășenesc; Vălenii de Munte)

 

Duminică 23.10.2022 Superliga B Prahova, etapa 12:

Sportul Câmpina - AS Gherghița (Stadionul "Rafinăria Steaua Română"; Câmpina)

 

Duminică 23.10.2022 Liga B Prahova seria Vest, etapa 9:

Progresul Provița de Jos - FC Muscelul Câmpina (Stadion "Progresul" Provița de Jos)