Organizația AUR Câmpina consideră că locuitorii nu vor mai putea fi păcăliți să-l aleagă pentru un nou mandat pe actualul primar.

POLITIC (Categoria articolului)

 

 

Organizația Aur Câmpina a transmis redacției noastre un comunicat de presă în care apreciează că propunerea de buget a actualei administrații nu reprezintă în concret nevoile tuturor locuitorilor din municipiul Câmpina și are suspiciuni cu privire la destinația sumelor aferente multor linii bugetare. Totodată, reprezentații acestei formațiuni politice consideră că locuitorii municipiului Câmpina nu vor mai putea fi păcăliți să-l aleagă pentru un nou mandat pe actualul primar.

Redăm integral conținutul comunicatului de presă:

 

 

Punctul de vedere al Alianței pentru Unirea Românilor - Câmpina, referitor la Bugetul propus de Administrația Locală, aferent anului 2024

 

Este dezarmant să parcurgem  propunerea de buget de venituri și cheltuieli aferent anului 2024 pentru Municipiul Câmpina și să constatăm că cifrele afișate la prima vedere, deși par atractive pentru votanți, ele practic reprezintă interesele personale și de grup ale primarului actual.

În concret, la acest moment ne oprim la Anexa 2A, cea referitoare la Lista de investiții cu finanțare parțială sau integrală de la bugetul local și avem mai multe neclarități:

Din cele 107 linii bugetare prevăzute de cheltuieli, peste 60 % o reprezintă categoria de cheltuieli constituită din realizarea de: studii de fezabilitate, documentații tehnice, studii de oportunitate, consultanțe tehnice, verificare verificatori, servicii de management, puz-uri, studii de proiectare, scriere cereri de finanțare și alte servicii conexe, etc.

Din aceasta structură de cheltuieli de investiții rezultă o întrebare legitimă:

Există niște firme de casă ale actualului primar care trebuie alimentate inclusiv în ultimul an de mandat al acestuia cu bani de la bugetul local Câmpina?! Nu vrem să mai facem referire la aceeași categorie de servicii în ceilalti 3 ani anteriori de mandat al acestei administrații pentru care la momentul oportun se vor da explicații.

Constatăm că anul 2023 s-a închis din punct de vedere al implementării  proiectelor pe fonduri europene angajate, cu un deficit în bugetul local de aprox. 15 milioane de lei, datorită incompetenței echipei actuale de implementare pe care primarul a delegat-o și o promoveaza asiduu, situație care practic a împovărat locuitorii municipiului Câmpina la plata acestei sume importante. Ne întrebăm: ce performanță poate să aibă această echipă condusă de primarul actual în gestionarea cu success a tuturor proiectelor viitoare pe fonduri europene astfel încât să nu fie afectat bugetul local?!!!

În acest context,  Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), apreciează că propunerea de buget actuală nu reprezintă în concret nevoile tuturor locuitorilor din municipiul Câmpina și avem suspiciuni rezonabile cu privire la destinația sumelor aferente multor linii bugetare.

Având în vedere tratarea în condiții de dispreț în cheltuirea banului public și pe fondul generat de nemulțumirea cetățenilor municipiului, organizația AUR Câmpina consideră că locuitorii acestui municipiu nu vor mai putea fi păcăliți să-l aleagă pentru un nou mandat pe acest primar.

 

Biroul de comunicare AUR Câmpina