Tragedia de la Crevedia continuă. Al doilea deces confirmat...

Actualitate (Categoria articolului)

 

Raed Arafat: “Avea arsuri pe 95% din suprafața corpului. Din păcate în aceste cazuri șansele sunt aproape egale cu zero”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat în această dimineață cel de-al doilea deces rezultat în urma tragediei de la Crevedia. Șeful DSU a precizat faptul că victima era soția bărbatului decedat ieri în urma unui infarct la fața locului.  Femeia avea arsuri în proporție de peste 95%, confirmand astfel și primul deces rezultat în urma arsurilor.

În acest moment, bilanțul arată înfiorător: 2 morți și 56 de răniți, dintre care 43 cadre MAI. Victimele au fost duse către diferite spitale din capitală, 4 dintre răniți fiind transportați de urgență la unități sanitare speciale din Milano și Bruxelles. Ministerul de Interne a pus la dispoziție 2 aeronave ale Forțelor Aeriene Române C-27J Spartan pentru a veni în sprijinul victimelor.

Tragedia s-a produs în contextul în care stația GPL unde au avut loc exploziile funcționa fară autorizație ISU, acesata fiind retrasă în iulie 2020 în urma unor controale.

Din informațiile existente până la acest moment, se pare că firma ce deține stația GPL de la Crevedia, Flagas SRL, aparține lui Ionut Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

“E problema lor…” asta declara edilul, despre pompierii răniți în urma incidentului. Acesta susține că stația GPL nu mai era funcțională și că era folosită mai degrabă ca un depozit.

Localnicii sunt însă de altă părere. Ei au declarat reporterilor prezenți la fața locului că stația respectivă era folosită pentru încărcarea în mod ilegal a buteliilor de aragaz.

Evenimentul

La data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:

– 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

– 50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

“În Spitalul Clinic de Urgență București au ajuns 31 de pacienți (dintre care 5 intubați) ca urmare a exploziei care a avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. În acest moment, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 3 intubați. Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții. O parte dintre ei au fost supuși și astăzi unor proceduri operatorii. 2 pacienți au fost transferați la Bruxelles. Pentru alți 6 pacienți se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate. Cei 3 civili din explozia inițială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment. Restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă”.

 

Deflagrația produsă în Crevedia a fost vizibilă de la o distanță de 22 km și a produs daune locuințelor pe o rază de aproximativ 800 m.

Ancheta în acest caz a fost preluată de către Secția de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Cosmin Stoican

 

Sursa media: valahmedia.ro