Bugetul a trecut. Primarul Alin Moldoveanu merge înainte cu Pasajul...

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul Ședinței Extraordinare De Îndată de joi, 2 februarie, primarul Alin Moldoveanu a mai facut un pas în demersul său utopic de a face un Pasaj Subteran prin centrul municipiul Câmpina. Acesta este clar un semn că a învățat ce trebuie să facă sau a urmat sfaturile potrivite, pentru a obține voturile necesare.

Negoț se face peste tot, chiar și în Consiliile Locale, pe modelul clasic: Îți introduc în Buget un proiect, două, pe care să ți le treci ca realizare personală sau de partid la următoarele alegi, dar votezi tot, fără amendamente...

Cam asta s-a întâmplat și cu proiectul de Buget al Municipiului Câmpina de anul acesta. Îndiferent câte semnale de alarmă s-au tras, de către societatea civilă sau diferite partide politice, referitoare la mai multe puncte din Proiect care sunt neclare sau care nu sunt ceea ce trebuie pentru municipiul Câmpina, nimic nu contează când tu crezi că primești un teren bun ca să-ți faci o casă... De fapt este o bucată de nisip mișcător, pe care abia mai târziu o vei descoperi...

Dincolo de metafore, realitatea este că în formula de buget votată ieri, a rămas Pasajul Subteran, refuzat de majoritatea câmpinenilor, fiind frumos împachetat în proiectul de PUZ, respins de consilieri în decembrie, la prima votare, dar cu care Primarul urmează să se prezinte din nou în fața acestora. Ca și la votarea Bugetului, cele 10 mâini ridicate sunt fidele și cu siguranță vor face ce trebuie si la momentul când va fi mai mare nevoie de ele.

Despre acest pasaj s-a vorbit mult și cu siguranță se va mai vorbi. Așa este și normal, pentru că, altfel.. nu este nimic normal în ceea ce privește acest pasaj.

El nu este dorit ca să facă mai bine cetățenilor, este este dorit pentru că generează mulți bani de muls, încă de la faza de proiect pentru cine știe să facă cum trebuie cărțile.

Totul este la vedere, dar cum cele mai ascunse lucruri se fac în văzul lumii, mai nou acoperite de legalitate, nimic nu este imposibil.

Marian Nistor, președintele Asociației Pentru Câmpina, cel mai vehement și bine pregătit oponent al actualului Primar, a postat de curând pe contul său de socializare mai multe puncte din documentațiile existente, care să susțină acuzațiile pe care i le aduce edilului, în ceea ce privește atât Pasajul cât și Bugetul. Trebuie doar ca cineva să știe să citească teancurile de documente existente pe această temă. Cei mai mulți dintre noi nu o facem, din păcate și ajungem să fim atenți doar la ceea ce este mai vocal și mai strident...

Avem dreptul, dar și obligația să cercetăm și să înțelegem ceea ce ni se pune pe tavă... Dacă reușim să ne dăm seama la timp și să alegem de acolo ce trebuie, nu va fi nevoie să ajungem să gustăm o prajitură care, deși arată bine poate să fie râncedă...

Așteptăm cu interes să vedem cum vor evolua lucrurile în 2023 la nivelul administrației municipiului Câmpina, dar și dinamică din noua coaliție formată în jurul primarului Alin Moldoveanu.

Câmpineanu.ro va fi mereu un fin observator și vă va ține la curent.

 

Sursă foto din galerie - Cont FB Marian Nistor: 

https://www.facebook.com/nistor.marian.tudor