Intervenții ale pompierilor câmpineni pe fondul codului galben de instabilitate atmosferică și incendii

Actualitate (Categoria articolului)

Precipitațiile abundente de astăzi, cauzate de instabilitatea atmosferică, nu au trecut fără efecte asupra municipiului Câmpina. Pompierii câmpineni au fost nevoiți să intervină, în această după-amiază, pentru scoaterea apei din beciul inundat al unui imobil de pe strada Redutei, dar și pentru degajarea unui vișin doborât de vânt pe str. Alexandru Ioan Cuza. În urma acestor incidente nu au existat victime.

Codul galben de instabilitate atmosferică emis la ora 16.00, care se manifestă prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină, se menține până la ora 24.00. Cantitățile de apă pot depăși 30-40 l/mp. De asemenea, pot exista scurgeri importante pe versanți, torenți și pârâie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri. - Se arată într-o comunicare venită din partea purtătorului de cuvânt al ISU Prahova.

De asemenea, pompierii câmpineni au mai intervenit în această după-amiază și la lichidarea unui incendiu produs în comuna Provița de Sus, la o casă cu regim de înălțime P+1, pe o suprafață de 250 mp, cu posibilitatea de propagare și la alte imobile. 1 ofițer și 17 subofițeri au participat la acțiune, unde au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere, o autoscară, 1 ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Din fericire nu au existat victime.