“Să-mi dai înapoi cele 17 terenuri furate”! Scrisoare deschisă a unui om de afaceri grec către Iulian Dumitrescu. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Președintele suspendat din funcție al CJ Prahova Iulian Dumitrescu are probleme din ce în ce mai mari după ce un om de afaceri din Grecia, stabilit în momentul de față în România i-a transmis baronului local PNL o scrisoare deschisă și o amenințare. Ioannis Kassianos, stabilit la Grădinari, județul Giurgiu, a sesizat DNA că lichidatorul judiciar Mariana Rădoi, împreună cu ginerele lui Niculae Bădălău, Ciprian Marica, Iulian Dumitrescu și un partener de afaceri al acestuia pe nume Viorel Vasile Grigore, cel care deține un complex din Călărași, Taverna Gruiu l-ar prejudiciat cu aproximativ 19.000.000 de euro prin vânzarea unor terenuri la prețuri subevaluate, din județul Giurgiu.

Omul de afaceri i-a trimis în cursul zilei de miercuri lui Iulian Dumitrescu o scrisoare deschisă în care îl acuză în mod direct pe președintele CJ Prahova că a comis abuzuri și ilegalități împotriva sa și a firmelor sale. “Prin intermediul lichidatorului judiciar Mariana Rădoi, prejudiciul produs firmei Aris SRL, prin vânzarea ilegală a unor terenuri, este de 83.607.200 de lei” și „Practic, te-ai îmbogățit ilegal prin devalizarea unor bunuri de milioane de euro despre care știai foarte bine că îmi aparțineau”, precizează omul de afaceri grec în scrisoarea deschisă, de asemenea Ioannis Kassionos mai menționează în scrisoare „Te rog să-mi dai înapoi ce mi-ai luat ilegal, adică cele 17 terenuri furate cu ajutorul executorului judecătoresc Marian Rădoi”, alături de atașamentul unui tabel cu terenurile care susține că i-au fost furate.

Ziarul PUTEREA, publicația ce a dezvăluit în premieră această scrisoare, a anunțat că o va prezenta publicului larg. De asemenea, publicația menționează că Ioannis Kassianos este nașul de cununie la nunta de argint a unui alt baron local din PNL din Giurgiu, Nicolae Bădălău.

Și ca o confirmare a faptului că lucrurile sunt din ce în ce mai complicate pentru fostul președinte PNL Prahova, DNA a prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar aplicată lui Iulian Dumitrescu și restricțiile de exercitare a funcției de președinte al Consiliului Județean Prahova. 

Vă reamintim faptul că la 1 februarie DNA a descins la mai multe locuințe asociate lui Iulian Dumitrescu și familiei sale și l-a acuzat pe acesta de luare de mită și fals în declarații.

Iulian Dumitrescu este în momentul de față susținut de primarii PNL din Prahova, inclusiv de Alin Moldoveanu, să candideze pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, la alegerile din 9 iunie.

 

 

M.A. Dumbravă

 

 

Sursa foto: Agerpress