Incendiu de vegetație pe DN1 între Câmpina și Ploiești, traficul este blocat.

Actualitate (Categoria articolului)

 

 Un incendiu de proporții a izbucnit în această după-amiază pe DN 1 în zona orașului Băicoi. Incendiul se manifestă cu degajare mare de fum, acest lucru determinând autoritățile să oprească circulația pe DN1 pentru moment.

 Conform informațiilor transmise de ISU Prahova, incendiul s-a produs la culturi agricole și la un utilaj agricol (combină). Pompierii au reușit în primă fază să lichideze incendiul de la utilajul agricol, în momentul de față intervenind pentru stingerea flăcărilor de la nivelul culturilor agricole. Flăcările se întind pe o suprafață de aproximativ 50 ha, intervenția pompierilor fiind îngreunată de prezența vântului și de temperatura aerului extrem de ridicată.

 

“Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la culturi agricole și un utilaj agricol (combină) pe un câmp de pe raza UAT Băicoi (locația transmisă prin apel la 112).

Pentru gestionarea operativă a evenimentului, au fost mobilizate, progresiv, 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Sunt înregistrate degajări de fum pe DN 1, circulația fiind oprită pe ambele benzi (sensul spre Ploiești).”