Știrile Campineanul.ro din săptămâna 19 – 25 februarie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

 Irina Nistor nu va construi Pasajul Subteran

Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina și-a luat public angajamentul că nu va continua proiectul inițiat de actualul primar, de construire a unui Pasaj Subteran în centrul municipiului Câmpina, în cazul în care va câștiga alegerile din 9 iunie. În aceeași postare, aceasta îi cere primarului Alin Moldoveanu să își asume public intențiile referitoare la controversatul proiect și să renunțe la discursul ambigu pe care l-a avut în cel mai recent interviu realizat, pentru că oamenii trebuie să știe acest lucru înainte de alegeri.

 

Averea lui Iulian Dumitrescu rămâne sub sechestru.

Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar de către DNA pe 1 Februarie pentru luare de mită și fals în declarații, iar sora sa și soțul acesteia, sunt și ei urmăriți penal pentru complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. De asemena, procurorii au pus sechestru asupra conturilor bancare celor trei inculpați, asupra unui imobil al lui Iulian Dumitrescu și asupra a 19 imobile ale surorii și cumnatului șefului CJ Prahova. Iulian Dumitrescu a încercat să scape de sechestrul pus pe averea sa, contestând decizia magistraților, în instanță, însă marți 20 februarie, Tribunalul București a respins ca nefondată contestația depusă de șeful CJ Prahova. Decizia este definitivă, astfel Iulian Dumitrescu rămâne cu averea sub sechestru cel puțin până la finalizarea anchetei în cadrul dosarului în care este cercetat penal. 

Semnal de Alarmă – Strada Bobâlna

La mai bine patru luni de la demararea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare menajeră, strada Bobâlna din municipiul Câmpina arată, la finalul lunii februarie ca după război. Datorită unei lipse de comunicare între Hidro Prahova și Distrigaz, lucrările nu mai pot fi continuate până la elaborarea unui proiect prin care cele două rețele de utilități să poată fi integrate fără a aduce prejudicii utilizatorilor.

Puteți urmări întregul material în cel mai recent reportaj Semnal de Alarmă realizat de colegii noștri, pe site ul campineanul.ro, canalul nostru de Youtube și pe social media.

Câștigătorii concursului “OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ”

Nu mai puțin de 30 fotografii au fost desemnate câștigătoare, în urma jurizării concursului “OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ”, inițiat de Partidul Câmpina Curată. 15 dintre ei sunt la categoria 16 – 30 ani și 15 la categoria Peste 31 ani.

La concurs au participat atât fotografi profesioniști, cât și amatori, care au avut ca temă identificarea cât mai multor zone de pe domeniul public, din municipiul Câmpina, pe care se găsesc deșeuri, resturi vegetale și menajere sau orice alt tip de gunoaie ce afectează aspectul general al mediului înconjurător. Zeci de zone au fost astfel identificate de participanți, care au imortalizat imaginile respective în peste 200 de fotografii, cu care s-au înscris la concurs. Premii oferite de organizatori constau în bani, aparate de fotografiat Polaroid și bilete de acces la Festivalul UNTOLD.

Toate fotografiile și câștigătorii pot fi găsite pe pagina de internet a Organizatorului, www. asociatiacampinacurata.ro, la secțiunea obiectivcampinacurata.ro

“Cartea tăcerilor poeme în două aripi” vedetă la Elstar

 Cea de-a 87-a serată ELSTAR a fost una de mare success, pentru că pe 23 februarie a avut loc lansarea cărții “Cartea tăcerilor poeme în două aripi” scrisă de Florin Dochia și Cezara Răducu. Aceștia au creat împreună o serie de poezii inedite, ce au reușit să umple Librăria ELSTAR ca niciodată.

Cei doi autori au fost susținuți îndeaproape de prietenii lor dragi, oameni influenți ai culturii câmpinene și nu numai, care au făcut neîncăpătoare celebra librărie din Câmpina

 

SPORT 

Andreea Lungu este campioană națională 

Andreea Lungu a cucerit sâmbăta trecută titlul de campioană națională la aruncarea discului și a obținut calificarea la Cupa Europei. Pe Stadionul “Iolanda Balaș Soter” din inima capitalei, s-au disputat Campionatele Naționale de Aruncări Lungi  pentru seniori și categoriile de vârstă U23 și U20, iar sportiva originară din Câmpina a avut o zi perfectă. Acesta a reușit o aruncare de 51.71m, care i-a asigurat titlul de campioană națională la seniori, campioană europeană la tineret, dar și atingerea baremului necesar pentru calificarea la Cupa Europei ce se va disputa în perioada 9-10 Martie 2024 la Leiria, Portugalia. 

 

CS Câmpina a câștigat Campionatul Județean la Handbal

 

Nici o emoție nu au avut jucătoarele pregătite de Daniel Vasile și Denisa Toma în cele două zile de competiție, desfășurate pe teren propriu, la sala de sport a Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”. CS Câmpina II a disputat două meciuri în grupa A, obținând o victorie cu CS Bucov (20-16) și o înfrângere în fața celor de la CSM Ploiești I (14-27), iar CS Câmpina I a câștigat ambele partide dispute în grupa C. Miercuri, în prima semifinală CS Câmpina a învins pe CSM Ploiești cu 31-22, iar în finala mare CS Câmpina a “defilat” în fața adversarelor de la CSS Ploiești pe care le-au învins cu 31-9. 

 Patru locuri pe podium pentru Atletismul câmpinean

Sportivii de la CSS Constantin Istrati au plecat din nou la București pentru o nouă etapă din cadrul Campionatelor Naționale de sală. De această dată a fost rândul juniorilor de la categoria de vârstă U18 și U16 să vină cu rezultate. Eduard Unguroaica s-a clasat pe locul 1, triplusalt, Șerban Anghel locul 2, săritura în înălțime, Patricia Mocanu - locul 3, triplusalt și David Breazanu - locul 3, tripusalt

Alți trei sportivii de la CSS Constantin Istrati au obținut rezultate bune la aceastp etapă a Campionatelor Naționale de sală. Alexandru Tilică, locul 4 la săritura în înălțime, Norbert Chițu  locul 6 la aruncarea greutății și Horia Gheorghe - locul 7, săritura în înălțime.