Târgul Mierii, o tradiție dulce la Câmpina.  

Actualitate (Categoria articolului)

 

Ediția cu numărul 17 a Târgului Mierii de la Câmpina a fost din nou un succes, la fel ca în fiecare an. Câmpinenii au avut ocazia de a gusta și a cumpăra sute de tipuri de miere, produse din miere, dar și alte delicii culinare. 

Vremea n-a fost tocmai prietenoasă cu organizatorii, dar totuși frigul nu a ținut lumea departe de târg, care pe parcursul celor 3 zile desfășurate în zona Casei Tineretului, s-a bucurat de sute de vizitatori. Au fost anumite momente din zi în care târgul părea neîncăpător, dovadă că Târgul Mierii a devenit un eveniment foarte important pentru orașul nostru. 

 

Zeci de producători din întreaga țară și-au expus marfa la Câmpina:

După cum ne-am obișnuit, Târgul Mierii aduce an de an apicultori și producători locali din toate colțurile țării, care își expun marfa la Câmpina. A fost o varietate destul de mare de produse, în special la capitolul miere, mai ales că, în funcție de producător, gustul poate diferi chiar dacă este vorba de același tip de miere. Mai toți comercianții au avut bunăvoința de a oferi mostre clienților, astfel orice vizitator a putut să găsească o miere pe placul său. 

În acest an, mierea polifloră de pădure, o miere foarte aromată, a fost vedeta târgului, fiind preferată de mulți cumpărători datorită prețului accesibil și a aromei deosebite. Nu au fost neglijate nici tradiționalele tipuri de miere: salcâm, tei sau rapiță și acestea fiind la mare căutare. Pentru cei ce nu au dorit să scoată prea mulți bani din buzunar au existat și alternative precum faguri de miere sau bomboane din miere cu diferite arome. 

 

Mezeluri de la producătorii autohtoni și micii proaspeți, la mare concurență cu mierea:

Într-un articol recent atrăgeam atenția asupra lipsa producătorilor autohtoni de la Câmpina, ei bine, la Târgul Mierii, nu doar produsul care dă numele târgului a fost la mare căutare. Gurmanzii au fost în culmea fericirii când s-au reîntâlnit cu producătorii locali care au venit echipați cu diferite sortimente de brânzeturi și mezeluri românești. Mușchiuleț afumat, pastramă, brânză de burduf, cascavea, urdă, sau cârnați afumați cu lemn de brad, au fost doar câteva dintre bunătățile pentru care câmpinenii nu s-au sfiit să bage “mâna în buzunar”. 

Mirosul grătarelor încinse a atras de asemenea zeci de oameni pe parcursul celor 3 zile ale evenimentului, pentru că, până la urmă de ce să vii la un festival dedicat mierii dacă nu poți să mănânci o porție sănătoasă de mici calzi cu muștar? 

 

Pe lângă mâncăruri și dulciuri, au fost expuse zeci de utilaje apicole și produse decorative din ceară

Cum nu ne pricepem la alte detalii tehnice, spunem doar că au fost puse spre vânzare diferite utilaje și echipamente de ultimă de generație menite să ajute apicultorii în procesul de producție a mierii. Pe lângă aceste echipamente, au fost expuse multe produse decorative sau de îngrijire personală, ca de exemplu: figurine și statuete din ceară, lumânări parfumate, săpunuri, creme, produse cosmetice pe bază de miere și multe alte produse de acest fel. 

 

Prețuri mici, diversitate mare de produse și sute de vizitatori:

În concluzie, putem spune că Târgul Mierii din 2024 au fost un eveniment destul de reușit. Ce ne-a surprins plăcut au fost prețurile, care ori au rămas la fel ca anul trecut ori au cunoscut o mărire, însă în “limitele bunului simț”. Până la urmă cel mai important lucru este că în acest weekend s-a găsit ceva pentru buzunarul oricărui câmpinean.

 

 

Felix Precup