Selecționata Prahovei și-a aflat adversarele din Uefa Regions' Cup

Actualitate (Categoria articolului)

Echipa, formată din cei mai buni jucători prahoveni, a căpătat dreptul de a juca în competiția europeană Regions' Cup, în urma câștigării Cupei Regiunilor din România. Pe 30 aprilie selecționata Asociației Județene de Fotbal Prahova a învins echipa similară a județului Brașov cu 2-0.

Uefa Regions' League s-a înființat în anul 1999, iar de atunci se joacă la fiecare 2 ani, fiind dedicată exclusiv selecționatelor regionale.

Competiția se desfășoară în două etape: faza preliminară, unde echipele se împart în 8 grupe de câte 4, iar câștigătoarea fiecărei grupe se califică în Final 8, adică turneul final care se va desfășura la finalul sezonului.

 AJF Prahova a fost repartizată în Grupa 6 și își va disputa cele trei partide în Bulgaria în perioada 25-31 Octombrie 2022.

În urma tragerii la sorți prahovenii vor întâlni următoarele adversare: RAT Republic Of Ireland (Irlanda), selecționata Sud-Vestului Bulgariei și San Marino. Adversarii din Bulgaria sunt gazdele acestei grupe, iar românii își vor disputa toate meciurile la Albena. Irlanada este favorita grupei, în timp ce San Marino este cel mai accesibil adversar reprezentând o regiune a țării cu cel mai mic coeficient FIFA din Europa. Până acum se știe prezența a 4 echipe în turneul final, care se va disputa anul viitor în Polonia. Este vorba de: Dolny Śląsk (Polonia), deținătorii trofeului, Bavaria (Germania), Belgrad (Serbia), Zenica Doboj (Bosnia Herțegovina). De asemena reprezentativa Rusiei a fost exclusă din comeptiție în timp ce Regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina s-a retras din gruple preliminare.

 

Programul Grupei 6:

 

25.10.2022 Albena:

ora: 11:00 RAT Republic of Ireland - San Marino

ora: 16:00 Prahova Muntenia - SV Bulgaria

 

28.10.2022 Albena:

ora 11:00 RAT Rep. of Ireland - Prahova Muntenia

ora 16:00 SV Bulgaria - San Marino

 

31.10.2022 Albena:

ora 15:00 RAT Rep. of Ireland - SV Bulgaria

ora 15:00 San Marino - Prahova Muntenia