În această noapte trecem la ora de vară. Cum vor circula trenurile?

Actualitate (Categoria articolului)

 

România trece oficial la ora de vară, în această noapte, iar ora 3 devine ora 4. Astfel de mâine ne vom putea bucura mai multe ore de lumina soarelui, ziua devenind din ce în ce mai lungă. Chiar dacă se va întuneca mult mai târziu, cercetătorii în domeniul medical avertizează că schimbarea orei poate influența negativ starea de sănătate și poate aduce de cele mai multe ori stările de stres și anxietate sau insomnii la anumite persoane.

CFR a anunțat că mersul trenurilor nu va suferi nici o modificare, trenurile urmând să circule după programul stabilit în decembrie 2022. Ultimele trenuri de sâmbătă seară vor pleca după ora de iarnă și în cazul în care vor fi încă în circulație după ora 04:00, vor respecta întocmai programul de călătorie. Dumincă de dimineață 3 trenuri vor ajunge în Câmpina mai târziu, conform orei de vară. Este vorba de trenurile de noapte:

 

IRN 1642 Baia Mare - Câmpina - București Nord, ajunge la ora 6:27, în loc de 5;27

 

IRN 1742 Satu Mare - Câmpina - București Nord, ajunge la ora 7:54, în loc de 6:54

 

IRN 473 Curtici - Câmpina - Bucurști Nord, ajuge la ora 11:18, în loc de 10:18

Celor care intenționează să călătorească cu trenurile menționate mai sus le este recomandat să se informeze despre posibilele modificări și să se prezinte din timp la gară pentru a evita orice incident neplăcut.

 

Felix Precup