Strada Alexandru Vlahuță sau capcana din centrul municipiului Câmpina.

Actualitate (Categoria articolului)

De aproape 10 ani, în urma unei banale lucrări de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare, strada Alexandru Vlahuță arată ca după război și prezintă un risc pentru pietoni și automobile.

Poate că sunt multe străzi care au nevoie de reparații în Câmpina, dar strada Alexandru Vlahuță arată și în anul 2023 într-o stare deplorabilă. Chiar dacă este o mică alee, care se înfundă pentru traficul rutier, acesta este tranzitată zilnic de mulți câmpineni. Deși pare o zonă lipsită de importanță ea este defapt o cale pietonală care leagă cele mai importante străzi ale orașului, Bulevardul Carol și Bogdan Petriceicu Hașdeu. Este, de asemenea, amplasată lângă Tribunalul Câmpina și Parcul de la Notariate.

Locuitorii de pe Strada Alexandru Vlahuță și-au pierdut însă răbdarea așteptând ca situația să se remedieze și au ajuns chiar până în biroul primarului la audiență, unde, în vara anului 2021, li s-a promis că strada va fi asfaltată…curând.

Unul dintre locatarii foarte nemulțumiți ne-a spus: "Au zis de la primărie că o să se rezolve, dar nimic… Nu se poate ca după 10 ani de zile să nu poți să torni puțin asfalt pe o stradă de nici 100 de metri!"

Nemulțumirea oamenilor este mai mult decât justificată, situația în care se prezintă strada fiind cu adevărat deplorabilă. Săpăturile de pe partea carosabilă au fost acoperite cu pietriș, iar gurile de canal sunt cu mult peste nivelul asfaltului. Din cauza traficului, pietrișul se afundă, iar la fiecare ploaie se creează "cratere" în care se strânge apa. Practic doar cu puțin noroc poți scăpa cu mașina neavariată. Un alt locatar ne-a dezvăluit că în anul 2020 a încercat din proprie inițiativă să mai acopere cu nisip și pietriș, o groapă mare care s-a format la intrarea dinspre strada B.P.Hașdeu.

Nici pentru pietoni situația nu e mai "roz"… Borduri mai există doar pe alocuri, rădacinile arborilor au săpat pe sub asfalt, iar trotuarele sunt denivelate și crăpate. Prin unele locuri a "răsărit" chiar iarbă.

Singura soluție găsită de autorități a fost îmbunătățirea iluminatului public stradal, în urma unui incident produs în anul 2019. Atunci un tânăr mai puțin norocos și-a luxat piciorul chiar în timpul festivalului "Serbările Toamnei", când scena era amplsată la doar câțiva metri de pasajul pietonal dintre Strada Alexandru Vlahuță și Bulevardul Carol. În aceea seara tânărul ghinionist și-a luxat piciorul călcând fix într-o groapă pe care nu o văzuse din cauza întunericului. Desigur soluția găsită de autorități a fost: schimbarea becurilor existente cu altele puțin mai puternice, ca să poată și omu' să vadă gropile mai bine…

 

 Felix Precup