Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în Parcul Regele Mihai I, cu muzică patriotică și tradiționala Horă a Unirii.

Actualitate (Categoria articolului)

După cum ne-am obișnuit, pe 24 Ianuarie avem parte de niște ceremonii restrânse, ce se încheie cu celebra Hora Unirii. În acest an, în Parcul Regele Mihai I, publicul prezent în număr destul de mic a avut parte de mai multe momente artistice susținute de talentații tineri câmpineni.

După intonarea Imnul Național de către Livia Pisăliță, o tânără artistă elevă la Colegiul Național Nicolae Grigorescu și nelipsitele discursuri ale oficialităților câmpinene, cei prezenți s-au putut bucura de mai multe momente artistice. Livia Pisălițiă a mai cântat "Treceți batalioane române carpații", Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" a susținut un scurt recital de dansuri tradiționale, iar Formația Celesta și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului au încheiat programul.

La final precum prevede tradiția, toată lumea s-a prins în Hora Unirii.

Ca o mică "notă de subsol" chiar dacă astăzi s-a insistat mult pe ideea că Municipiul Câmpina a fost ridicat prima dată la rang de oraș de către Alexandru Ioan Cuza, acesta este o infomație pe care ghidul turistic al orașului Mădălin Cristian Focșa a demonstrat-o a fi falsă, făcând trimitere la o cercetare a dânsului care arată că Municipiul Câmpina este oraș încă din secolul XVIII.