Aproape 7000 de câmpineni ignorați de cei 10 consilieri care au votat Pasajul primarului Alin Moldoveanu

Actualitate (Categoria articolului)

Pohta ce-a pohtit primarul Alin Moldoveanu după câștigarea alegerilor in 2020 s-a împlinit astăzi, în prima ședință de Consiliu Local în care edilul a reușit să obțină majoritatea voturilor consilierilor pentru celebrul său proiect: Pasaj Subteran în Municipiul Câmpina.

Ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi, devansată cu o săptămână față de programul obișnuit, a avut, printre altele, patru puncte care vizau etape din celebrul proiect ce a ținut câmpinenii ca pe ace de când a fost propus pentru prima oară: Parteneriatul cu CJ Prahova pentru realizarea Pasajului, Studiile de Fezabilitate pentru Pasaj și Dala Urbană, precum și PUZ-ul pentru zona centrală, în care este inclus Pasajul.

Încă de la începutul ședinței se anunța o lungă dezbatere între susținătorii proiectului, atât cei inițiali, cât și cei luați de val în ultimele luni și consilierii care s-au opus vehement Pasajului de la prima propunere a primarului Alin Moldoveanu.

Grupul de Ințiativă Civică SPUNEM NU PASAJULUI SUBTERAN, în frunte cu Rudolf Leica, președitele Partidului Câmpina Curată, a fost prezent in corpore în sala de ședință, înscriindu-se la cuvânt prin vocile lui Marian Nistor – președintele Asociației Pentru Câmpina, Dan Ioan Mușat – președintele PSD Câmpina și Ioan Pițigoi – președintele PMP Câmpina.

Primarul Alin Moldoveanu, așteptându-se la o ședință ca nicio alta, s-a gândit să nu lase publicul, extrem de numeros de altfel, aflat în sala mică a Casei Tineretului, să se plictisească și a pus-o de-o reprezentație la scenă deschisă. Timp de mai bine de o oră a încercat să discrediteze Grupului de Inițiativă Civică, care a anunțat strângerea a aproape 7000 semnături de la câmpineni ce se opun construirii pasajului și care a transmis oficial autorității publice locale acest lucru, în speranța că cel puțin unul dintre cei 10 aliți edilici va reacționa și astfel primarul nu v-a avea majoritate la vot... Modul de expunere și limbajul primarului cu privire la acest subiect, precum și pregătirea minuțioasă a fiecărui punct din expunerea sa, ne duc cu gândul la multe dintre practicile de veche orânduire.

Un alt discurs artficial a venit din partea consilierei Naomi Ionescu, reprezentantă a Partidului Verde, prin care formțiunea politică pe care o reprezintă și care susține orice gest al primarului Alin Moldoveanu, a încercat să denigreze Coaliția ce se opune edilului, n-a făcut decât să confirme faptul că singura dorință a primarului este aceea de face orice îi stă în putință să demoleze tot ce nu este în conformitate cu planurile sale.

Ședința a decurs, așa cum era de așteptat, cu invervenții ale celor înscriși la cuvânt, care încercau în zadar să expună neregulile din proiectul Pasajului, contracarate de replicile virulente ale consilierilor ce urmau oricum să voteze fiecare punct de pe ordinea de zi.

Din păcare pentru cei aproape 7000 de câmpineni, dar și pentru mulți alții care nu au apucat să își exprime părerea referitoare la Pasajul Subteran din mijlocul Câmpinei, primarul Alin Moldoveanu a reușit să facă rost cumva de cele 10 de voturi de care avea nevoie să obțină aprobarea  Cosiliului Local pentru Pasaj.

Nu știm încă ce pași va face de acum înainte Alin Moldoveanu, pentru proiectul pe care și l-a dori, dar pe dumeavoastră vă lăsăm să urmăriți câteva secvențe din această ședință, care merita din plin, dacă nu un Glob de Aur pentru actori, măcar câte o pungă de popcorn pentru spectatori....

Iată cum au votat consilierii locali pentru Pasajul primarului Alin Moldoveanu:

Nr.

NUME

PARTID

DA

NU

Abțineri

 

ANGHELESCU MARIUS

PMP

 

 

×

 

BRICIU LIVIU MIHAI 

POL

DA

 

 

 

CREȚU VALENTIN – MIHAI

USR

DA

 

 

 

DAVIDESCU FLORIN – LIVIU

PRO România

 

NU

 

 

DUMITRACHE LIVIU

USR

 

NU

 

 

DURAN ANDREI

PSD

 

NU

 

 

ENE BOGDAN CONSTANTIN

PMP

Absent

 

FILIP COSTEL

Independent

DA

 

 

 

GHEORGHE ROXANA – ELENA

Partidul Verde

DA

 

 

 

GÎRBĂCICĂ ADINA

USR

 

 

×

 

LORENA IORDACHE

Partidul Verde

DA

 

 

 

IONESCU NOEMI – ȘTEFANIA

Partidul Verde

DA

 

 

 

LUPU LIVIA – RODICA

PSD

 

NU

 

 

MARCU FLORIN 

PNL

DA

 

 

 

NICA EMIL – DAN – CRISTIAN 

PNL

DA

 

 

 

RAȚ COSMIN – GICU 

POL

DA

 

 

 

SABO ARON

PMP

 

NU

 

 

VANE VIORICA 

USR

DA

 

 

 

ZĂGAN HORAȚIU – TEODOR

PSD

 

NU