Trei zile de Hustle Music Festival la Azuga.

Actualitate (Categoria articolului)

În perioada 1-3 Decembrie 2022 în Prahova, la  Azuga se strânge "crema" trapului românesc. Poate că mulți nu înțelegem încă de ce un gen de muzică controversat și relativ nou a devenit atât de popular printre români. Defapt, în mare parte doar tinerii știu motivele, ei reprezentând majoritatea ascultătorilor acestui gen muzical în România.

Ca să vorbim puțin de trap, este un gen de muzical care a apărut pe la începutul anilor 2000 în statul american Georgia. Evident trapul este influențat de hip hop și rap, deseori aceste genuri sunt confundate între ele de către fani, dar în mare acestă muzică apărută în Atlanta este mult mai puțin complexă decât rapul. Stilistic trapul este un subgen al rapului dar mult mai simplificat, în care accentul cade mai mult pe mesajul pe care vrea să îl transmită artistul decât pe abilitățile vocale ale acestuia. În mare parte pe lângă artistul care își așterne versurile pe beat, în spatele melodiilor se află un producător foarte bun, care scoate acel beat care face boxele să vibreze. În 2010 trapul a intrat în main stream și de atunci nu de puține ori artiștii au dominat topurile muzicale internaționale. Celebrități notabile din lume trapului sunt multe cele mai cunoscute fiind: Drake, Cardi B, Post Malone și Travis Scott.

Popularitatea acestui nou curent în muzică face ca Hustle Festival să fie unul dintre cele mai mari evenimente din Prahova, cel puțin ca număr de participanți. Chiar dacă vor urca pe scenă doar traperi din România, fanii s-au grăbit să își achiziționeze biletele din timp. Ajută și faptul că organizatorii au mai vizitat cu Hustle Music Festival mai multe orașe mari din România, deci evenimentul a câștigat notoritate, mai ales datorită organizării foarte bine puse la punct și a experiențelor de neuitat pe care le oferă fanilor.

În cele 3 zile de festival vor urca pe șcenă nume bine cunoscute de către fanii trapului din România cum ar fi: Oscar, Ian, Killa Fonic, Petre Ștefan, Albertnbn, Bvcovia, Specii, Macanache, Deliric, și mulți alții. O să existe totuși și un moment de Drum and Bass, cu FC DNB, un grup format din binecunoscuții Psihotrop, Gorija și Planet H. Poate că mulți vin la festival în special pentru aceste 3 nume, care au ținut steagul sus pentru un gen de muzică pentru care România nu a oferit prea mulți producători sau dj, deși fan base-ul este foarte mare în rândul românilor.

Pentru orașul Azuga acest festival "pică" foarte bine, în plin sezon de iarnă, în timpul unei mini vacanțe care durează 5 zile. Cunoscuta stațiune prahoveană așteaptă un număr mare de turiști în perioada evenimentului.

Biletele pentru cele 3 zile de distracție la Hustle Music Festival, care se va desfășura în locația Azuga Fun Park au fost puse în vânzare de organizatori la următoarele prețuri:

 

Abonament pentru 3 zile Acces General - 208 lei

Abonament pentru 3 zile VIP - 416,68 lei

Bilet pentru o singură zi Acces General - 93,75 lei

Bilet pentru o singură zi VIP - 156,26 lei