Reprezentanții USR solicită Primăriei dezbatere publică cu privire la noul PUZ al orașului

Actualitate (Categoria articolului)

 

Marți, de la ora 18, la sediul USR Câmpina a avut loc o întâlnire între consilierii USR, Adina Gârbăcică, Valentin Crețu și Liviu Dumitrache și un grup de cetățeni ai Câmpinei, la dorința acestora din urmă.

 

Reprezentanții societății civile au aflat că poziția oficială a consilierilor prezenți, cu privire la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de "Regenerare urbană, creșterea mobilității urbane nepoluate prin investiții de tip integrat în soluții inteligente aferente unui coridor de mobilitate prin redirecționarea circulației rutiere printr-un pasaj subteran și extinderea, modernizarea și dotarea spațiului pietonal din zona centrală a Municipiului Câmpina", este negativă.

 

În același timp, au recomandat organizarea unei dezbateri publice la care să participe cetățenii, consilierii tuturor partidelor politice reprezentate în consiliul local și, mai ales, specialiștii care au participat la elaborarea planului.

 

Liviu Dumitrache, Președintele Filialei USR Câmpina, va înainta, în cursul zilei de astăzi, o adresă în atenția Primăriei și a Consiliului Local în acest sens.

 

De asemenea, s-a luat în discutie și disfuncționalitatea celor două linkuri, postate pe site-ul Primăriei Municipiului Câmpina, prin care se puteau accesa formularele de transparență decizională, respectiv "Formular pentru înscrierea în baza de date a persoanelor interesate de consultare" și "Formular pentru colectarea de propuneri, opinii, recomandări".

 

Iată și linkul despre care vorbim: https://www.primariacampina.ro/.../formulare.../

 

Edi Tecsan, Ofiter de presă USR Câmpina