Stirile campineanul.ro din săptămâna 11 – 17 decembrie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

 

Incendiu în Câmpina, pe B-dul Carol.

Un incendiu s-a produs în cursul dimineții zilei de miercuri, la etajul al doilea al unui bloc de pe bulevardul Carol din municipiul Câmpina. În apartamentul afectat, incendiul s-a manifestat la nivelul unei camere, în care, din nefericire, pompierii au identificat o persoană de sex masculin carbonizată. Au fost evacuate 22 persoane printre care și un vârstnic, nedeplasabil, locuințele în care aceștia se aflau fiind inundate cu fum. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 8.00, iar o persoana cu atac de panică fost asistată medical la fața locului.

 

Accident pe DN1, la Nistorești

Un tânăr de 21 de ani, a plonjat duminică seară la un metru de calea ferată, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 1, în orașul Breaza-cartier Nistorești. Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Județean de Poliție, tânărul ar fi a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, ajungând la o diferență de nivel în debleu de aproximativ un metru între platforma drumului și platforma căii ferate. În urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a tânărului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Traficul rutier a fost dirijat timp de mai multe ore de către polițiștii rutieri deplasați la fața locului.

 

Firma nouă pentru transportul local

De la 1 februarie 2024, Câmpina va avea un nou furnizor pentru transportul local. Prețurile vor rămâne însă, la fel de mari… După un lung șir de discuții și amânări s-a încheiat într-un final licitația pentru desemnarea unui nou operator de transport public pentru municipiul Câmpina. Câștigătoarea licitației este societatea Diana Pa. Conform reprezentanților primăriei programul după care vor circula noile autovehicule destinate transportului în comun va rămâne neschimbat, la fel și cele trei trasee. Nici tarifele nu se vor schimba, acestea rămânând în continuare unele dintre cele mai mari din țară. 

 

Călătoria cu trenul devine un lux.

Atât CFR cât și operatorii privați au mărit tarifele pentru transportul feroviar, începând cu luna decembrie a acestui an. Actualizarea tarifelor de călătorie, înseamnă că românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru călătoriile cu trenul. Câmpinenii vor plăti între 14 și 39 lei pe cele mai frecventate rute, București și Brașov. Puteți afla toate detaliile referitoare la aceste modificări în materialul realizat de colegul nostru Felix Precup, pentru campineanul.ro

 

Sărbătorile vin lângă Casă

Păstrând tradiția începută anul trecut, comunitatea Cumpără de Lângă Casă a organizat și în acest an evenimentul “Sărbătorile Vin Lângă Casă”. În acest an, în sala de festivități a Hotelului Muntenia, Grupul Vocal-Instrumental “Celesta” a dat startul evenimentului cu un program de colinde și balade românești, după care a urmat premierea elevilor de “nota 10” din Câmpina. 8 elevi, câte 2 de la 4 licee din Câmpina au fost premiați în cadrul acestui eveniment. Aceștia au primit câte 1000 de lei din partea firmelor înscrise în comunitatea Cumpără de Lângă Casă.

 

Civis Dixit – Cinematograful

Municipalitatea câmpineană a decis că imobilul în care a funcționat Cinematograful din Câmpina nu mai prezintă siguranță și trebuie dărâmat. Așa pare să se încheie povestea unui loc care, în trecut, aducea bucurie comunității  Vă invităm să aflați ce ce stiu și ce cred câmpinenii despre acest lucru în Voxul realizat săptămâna aceasta la Civis Dixit.

 

SPORT

 

 

Georgeta Popescu aproape de podium

Georgeta Popescu a participat weekendul trecut la o nouă etapă din cadrul Cupei Europei, desfășurată la Sigulda, în Letonia. Sportiva din Câmpina a participat atât la proba de monobob cât și la proba de bob 2 persoane, unde a făcut echipă cu Antonia Sârbu. Georgeta Popescu a avut o evoluție foarte bună la proba de monobob, unde a ratat, din păcate, o clasare pe podium pentru doar câteva sutimi. Sportiva legitimată la CSO Sinaia a terminat etapa pe locul 5, la doar câteva sutimi de locul 3.

 

 

Petrecerea Ligii Muscel

 

 

Jucătorii de pe Muscel au lăsat rivalitățile de-o parte și s-au distrat pe cinste la banchetul de final de an. Octavian Grigore, o legendă a clubului Petrolul Ploiești, care a strâns peste 440 de meciuri în Liga 1 în tricoul lupilor galbeni, a fost invitatul special. Jucătorii de la echipele de pe primele 3 locuri au primit medaliile, iar cei de la Team Green, câștigătorii campionatului, au primit trofeul Ligii Muscel. Costin Pantilie, golgheterul campionatului cu 26 de goluri, a fost desemnat și cel mai bun jucător al campionatului, colegul său de echipă, Ionuț Nichifor a fost desemnat cel mai bun portar al sezonului, iar premiul pentru cel mai bun manager i-a revenit lui Giorgel Macarie.

 

VREMEA

Cer senin pentru următoarele zile în municipiul Câmpina, cu temperaturi vor atinge până la 13 grade ziua. Vineri vor apărea nori și sunt șanse de precipitații, iar în weekend va fi puțin înorat.

De Crăciun va fi însorit, iar temperatura în termometre va ajunge la 8 grade în timpul zilei, și până la -4 pe timpul nopții.