Vine, vine… Și s-a dus... Dezbaterea Publică

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpinenii nu au avut parte de multe spectacole de teatru în ultima vreme și din acest motiv Primăria s-a gândit să ne ofere unul cu acces gratuit la Casa Tineretului...

Marți seară, de la ora 17.00 spectacolul cu titlul Dezbaterea Publică privind Puz-ul municipiului Câmpina, în regia primarului Alin Moldoveanu, a debutat cu o sală nu foarte plină, dar cu o distribuție de excepție, ce a jucat însă ilustre roluri de figurație specială la prezidiul amenajat în fața cortinei... A fost un spectacol într-un singur act, fără pauză, recuzită corespunzătoare și text... cât cuprinde. Dialoguri nu au prea fost, însă...  În rest s-au spus multe...

Evenimentul a durat în jur de 3 ore și jumătate și l-a adus la scenă deschisă pe primarul Alin Moldoveanu, acest Dan Puric al Administrației Publice Câmpinene, care evident, a dat răspunsuri la toate întrebările posibile și imaginate, ce aparent ar fi creat panică în rândul populației, sub formă de probleme induse artificial de Coaliția care îi este potrivnică. Timp de aproximatix o oră și 10 minute, monologul primarului a fost întrerupt doar de câteva reacții din public care, deși dornic de o comunicare, a fost nevoit să stea, la propriu „ca la teatru”, să urmărească un joc de scenă bine pus la punct al edilului, menit să epuizeze intelectual și energetic audiența, astfel încât aceasta să cedeze nevoilor primordiale și să părăsească sala.

Rând pe rând, mulți dintre cei aproximativ 300 de câmpineni de toate vârstele s-au ridicat și au plecat unul câte unul către lucruri mai bune de făcut, lăsând în urmă un edil exuberant care, lipit de mirofon și-a jucat rolul aproape perfect, neieșind deloc din scenariul studiat cu minuțiozitate.

Primii care au părăsit sala au fost tinerii, a căror răbdare, știm cu toții că este una limitată, urmați de o parte dintre seniorii orașului, pentru care probabil ceea ce se întâmpla în sală era prea mult de suportat, după o viață întreagă de muncă pentru această urbe.

Au rămas totuși cei mai mulți dintre cei înscriși la cuvânt, regulamentar cu adrese scrise, cu două sau trei excepții, care nu au refuzat să mai intervină. Unul după altul cei aproape 20 de câmpineni, mai mult sau mai puțin celebri, și-au spus punctul de vedere cu privire la PUZ-ul municipiului, dar mai cu seamă au ridicat probleme și au pus întrebări referitoare la Pasajul Subteran, această ctitorie edilică ce se dorește cu orice preț a fi inclusă în PUZ.

Intervențiile participanților la Dezbatere au primit, pe alocuri, răspunsuri punctuale, însă cele mai multe se pare că vor primiri un răspuns scris.. probabil în termen de 30 de zile...

Materialul complet, transmis în direct de publicația noastră poate fi urmărit integral pe canalul nostru de YouTube – campineanul.ro, însă redactorii noștri au făcut o selecție a celor mai importante intervenții pe care o prezentăm în materialul video atașat acestui articol.

Dacă majoritatea câmpinenilor prezenți la dezbatere știau la ce să se aștepte când au trecut pragul Casei Tineretului, pentru o parte dintre participanți, a existat o surpriză de proporții, venită din partea consilierului local PNL, Florin Marcu. După ce anterior a declarat că este împotriva pasajului subteran propus de primarul Alin Moldoveanu, atât la nivel personal cât și la nivelul formațiunii politice care îl susține, Florin Marcu a declarat, în intervenția avută, că proiectul Pasajului este minunat și că va avea votul său în ședința de Consiliu Local.

Ceea ce trebuie înțeles foarte bine este că această Dezbatere Publică are un carater consultativ. Autoritatea Publică Locală nu este obligată să ia în considerare părerile celor care au fost în sală, decât dacă vrea. Din punct de vedere juridic, opiniile vorbitorilor sunt irelevante pentru cei prezenți la prezidiu. În acest moment, singurii care mai pot face ceva pentru acest oraș, sunt membrii Consiliului Local, care prin votul lor pot spune DA sau NU, ridicând mâna atunci cănd se va supune la vot punctul de pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local, care v-a conține PUZ-ul municipiului.