Ingenioasă şi nemaipomenită surpriză la sala Iuliu Maniu din Palatul Parlamentului

POLITIC (Categoria articolului)

 

 

   Din 135 de invitaţi, prezenţi sâmbătă 27 ianuarie în sala mai sus pomenită din întortocheata şi labirintoasa “Casă a poporului”, mai mult de o sută dintre ei, chiar dacă aveau ceva bănuieli vagi, nu ştiau care va fi surpriza pentru care au răspuns prezent în cuget (în simţiri ceva mai puţini după ce-au aflat despre ce-i vorba), la chemarea unui prieten.

   Această personalitate, cu atât de mulţi prieteni veniţi din toate colţurile ţării, cu alte sute de mii de români care-l stimează, admiră şi au încredere în afirmaţiile şi activitatea lui în opoziţie cu alte sute de mii, dublu ca număr, care-l blamează şi-l porcăie şi-l consideră un conspiraţionist incorigibil, nu este altul decât Doctorul Răzvan Constantinescu de la Iaşi.

   Pentru cei ce încă nu ştiu ce-a făcut şi ce-a dres acest doctor faimos, reamintim pe scurt că el a fost primul medic care, chiar de la începutul pandemiei, într-un lung interviu filmat cu Pompiliu Diplan, a demascat, profeţit, blamat, explicat toate aşa zis “minciunile şi falsurile pandemiei”, arătând cum este ea o sursă de afaceri pentru unii, cine câştigă şi cine pierde, de ce e inutilă purtarea măştii, de ce vaccinurile şi testele nu sunt altceva decât artefaxuri ordinare, fără verificare prealabilă riguroasă, date pe repede înainte, de ce măsurile de carantinare sunt ineficiente, de ce termenul de asimptomatic nu reprezintă niciun temei ştiinţific să bagi oamenii forţat în spital şi în carantină, care este interesul OMS-ului şi al uniunii europene, mai ales cel al companiilor farmaceutice, etc. etc.multe alte picanterii şi discordanţe cu narativul politico-sanitar ce se difuza uniform ca la comandă pe toate canalele media.

   Datorită tuturor acestor afirmaţii ale sale, Răzvan Constantinescu a devenit o persoană extrem de incomodă, i s-au intentat procese, atât în instanţă, cât şi la Colegiul Medicilor, a avut interdicţie de a mai preda la facultate, chiar de a se întâlni cu studenţii, a fost evitat de mai toate televiziunile din ţară, a fost înjurat şi bălăcărit pretutindeni în mediile medicale. Dar, ca un revers al medaliei, au fost şi o sumedenie de cadre medicale şi persoane din afara care l-au aprobat tacit, în plus, o listă foarte scurtă de medici care l-au susţinut public, sau au fost în mod personal cu aceeaşi viziune asupra pandemiei şi au ajuns şi ei de notorietate şi, nu de puţine ori, de oprobriul public.

   La ora actuală, multe din profeţiile de atunci par a se fi împlinit, multe din afirmaţiile de atunci sunt adeverite, nu mai au aură de conspiraţionism, multe din procesele pe care le-a avut de înfruntat (unele mai sunt încă pe rol) au fost câştigate în instanţă şi dovedită nevinovăţia lui, şi-a reluat cursurile la catedră… Nu e locul aici să spunem dacă a avut sau n-a avut dreptate, istoria şi dezvăluirile ulterioare vor stabili aceste lucruri controversate. Oricum, lumea a şi uitat în mare parte cum a fost, ce-a fost, de ce-a fost, şi a rămas fiecare cu părerea lui. Prea puţini şi-au schimbat-o pe parcurs.

   Revenind la Răzvan Constantinescu în sfera politică, el a fost curtat de multe partide naţionaliste, unele aşa zis “extremiste”, însă a ţinut o distanţă cuminte faţă de exaltare şi rigorism absurd. Pentru o vreme foarte scurtă a fost membru fondator al “Coaliţiei pentru Naţiune” de unde a fost dat la o parte, elegant sau neelegant, nu e treaba noastră să judecăm, dar gestul său elegant de a se retrage de acolo e de apreciat.

   Bun! Şi ce legătură are asta cu Câmpina? Imediat ajungem şi acolo. Deocamdată suntem în ianuarie, într-o sală din parlament, unde prietenii faimosului doctor aşteaptă să le spună care este noua sa încartiruire politică şi dacă prietenii fideli până atunci îl vor urma sau nu. Singur, sau împreună cu Iulian Capsali, nu a reuşit, fiecare demers de înfiinţare a vreunui partid al lui s-a soldat cu refuzul instanţelor de a-l valida, motivaţiile prezentate de instanţa de fond fiind aparent ridicole.

   Mulţi din sală ar fi pus pariu că “cel mai vestit medic conspiraţionist”  va intra în partidul Doamnei Senator Şoşoacă, sau în AUR, ori în vreun alt partid mare care să-i asigure, conform celebrităţii şi prizei la public, un loc eligibil şi căldicel pe vreo listă de parlamentar, fie el autohton sau european.

   Şi vine bomba, petarda sau pocnitoarea, mă rog, fiecare cum a perceput-o. Omul cel mai cel, politicianul cel mai şi programul de partid cel mai, şi încrederea cea mai i s-a conferit şi dedicat parlamentarului Mihai Lasca, preşedintele Partidului “Patrioţii Poporului Român”. Doctorul s-a raliat acestui partid şi a devenit membru în conducerea lui.

   Alo, Câmpina! Are vreo legătură? Păi, s-o luăm de la origini şi până azi. Vă mai aduceţi aminte ce doctori câmpineni au stârnit valuri de “conspiraţionism”, de-au venit televiziunile după ei să-i facă de râs şi să-i pună la “gazeta de perete”? Medicul de familie Dan Gavrilescu, cu celebra lui oră de şcoală altfel unde le-a povestit elevilor de la Liceul Forestier despre virusul fabricat în laborator şi interesele marilor companii farmaceutice de a produce vaccinuri cu nemiluita, pericolul ARN-mesager, inutilitatea purtării măştii de protecţie şi să n-avem încredere în politică, ci doar în Dumnezeu. Medicul stomatolog Dragoş Dinulescu, un vizionar având idei similare cu ale lui Răzvan Constantinescu, implicat de la începutul pandemiei într-o riguros de ştiinţifică argumentare împotriva măsurilor politice şi pseudoştiinţifice, antivaccinist de răsunet naţional şi anti, anti, anti, nu le putem noi număra câte chiţibuşării şi abateri de la ştiinţa şi etica medicală, logica formală nu le-a scos el la lumină din pâcla informaţiilor ce se răspândeau dirijate de o formulare îngăduită să iasă unanim pe toate canalele media. A participat activ la mai toate demonstraţiile împotriva măsurilor din pandemie şi la toate întrunirile publice ale “medicilor conspiraţionişti”.

   Atât dr. Gavrilescu cât şi dr. Dinulescu sunt semnatari ai celebrei petiţii adresate preşedintelui României “Medicii români nu mai tolerează aberaţiile guvernului. Încetaţi starea de teroare!” din aprilie 2021.

   Întorcându-ne la sâmbătă 27 ianuarie 2024, Domnul Doctor Răzvan Constantinescu a ţinut să-şi invite doar prieteni apropiaţi, apoi ziarişti şi parlamentari mai adaptaţi punctelor de vedere ale dânsului. Din Câmpina au fost invitate 6 persoane, prezente doar 3, ceilalţi motivând absenţa din cauza unor simptome de răceală.

   O surpriză pentru Câmpina este prezenţa Domnului Doctor Dragoş Dinulescu în stafful Partidului “Patrioţii Poporului Român”. Preşedintele Mihai Lasca, atunci când i-a dat cuvântul în prezidiu doctorului câmpinean a spus: “acum vorbeşte aripa dură a partidului”. (Aici e o aluzie fină la fermitatea, verticalitatea şi seriozitatea, domnului doctor.)

   După această “surpriză” de proporţii a lui Răzvan Constantinescu, nu ştim ce avânt va lua acest partid de care practic prea puţini au auzit. Ei speră la implicarea prietenilor, la prezentarea platformei în care se regăsesc multe deziderate ale poporului român, mai speră la cei în dubii faţă de partidele acuzate de “putinism” şi “extremism” să-şi găsească în mijlocul lor oameni de încredere şi, bineînţeles, mizează pe cei ce s-au lămurit de partidele clasice, vechi pe scena politică sau “dubioase” şi, ceea ce speră cel mai mult, să crească prin toate acestea exponenţial de la zi la zi şi nu neapărat acum în prag de alegeri.

 

   Mai mult nu relatăm de la acest eveniment, mai ales luările de poziţie politice, aşteptăm doar cu interes să vedem care va fi impactul acestui partid asupra câmpinenilor.

 

Dan Precup