Locuri frustrante ocupate de câmpineni în finalele campionatelor naţionale de bridge

Actualitate (Categoria articolului)

Rectoratul “Universităţii Politehnice” din Bucureşti a găzduit într-un spaţiu elegant şi adecvat finalele campionatelor naţionale de bridge atât la categoria “individual” cât şi la cea de “perechi mixte”.

Desfăşurată în urmă cu o săptămână, finala la individual a adus pentru participantul din Câmpina, nu-i dăm numele să nu-l facem de râs, locul penultim. Cu toate că anul trecut s-a numărat printre laureaţii “Festivalului de Bridge de la Mamaia” la perechi, se încăpăţânează să participe la toate turneele individuale, în ultimele 5 desfăşurate, ratând de puţin, de fiecare dată “lingura de lemn”, lingură ce i-ar prinde bine ca simbol întru renunţare, sau reprofilare.

Ceilalţi doi câmpineni, Simona Darie şi Costache Darie, sportivi cu un palmares de invidiat, s-au clasat în finala de perechi mixte, desfăsurată în trei runde sâmbăta şi duminica aceasta, pe cel mai frustrant loc pe care-l cunoaşte un clasament sportiv, de când s-a inventat el ca ierarhie cu podium de medaliaţi, anume locul 4. Soţii Darie au mai fost campioni naţionali la perechi mixte şi, după turul întâi când conduceau ostilităţile, se părea că totul merge spre un nou titlu. În turul doi au mai scăzut un pic ritmul concentrării şi se găseau pe locul 2. Cea de a treia rundă, disputată duminică, îi avea pe la jumătatea desfăşurării ei în frunte, pe primul loc. Dintr-o dată, însă, au început să scadă vertiginos ca în penultimul joc să piardă şi podiumul şi să ajungă la finish doar pe poziţia a IV-a.

Chiar şi aşa îi felicităm şi le mulţumim pentru toate premiile şi locurile fruntaşe pe care le-au ocupat de-a lungul timpului, numai anul acesta şi-au înscris în palmares “Trofeul Blondu”, la Mangalia şi  câştigarea diviziei B cu echipa “Bridge over nations” alături de perechea Vidámi- Magyari, intrând astfel în finala diviziei A ce se va desfăşura în decembrie tot în cadrul finalelor campionatelor naţionale.

Se cuvine să le urăm succes în următoarea finală şi să pomenim numele campionilor naţionali de anul acesta, Ionuţ Matei la individual şi Andreea Magdalena Boboc împreună cu Andrei Piroi la perechi mixte.

Cât despre “Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu”, unde Doamna Simona Darie este profesoară de informatică, sperăm să se nască în rândul elevilor măcar curiozitatea aflării a ceea ce este acest sport spectaculos al minţii, beneficiind în mijlocul lor de prezenţa, îndrumarea şi exemplul unei campioane care nu este nici pe departe la sfârşit de carieră.

 

(Fotografiile sunt preluate de pe site-ul “Federaţiei Române de Bridge”)