Știrile campineanul.ro din săptămâna 15 – 21 ianuarie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

Tânăr de 28 ani s-a spânzurat la Voila

Un tânăr internat la Spitalul de Psihiatrie Voila a fost găsit de cadrele medicale spânzurat în dimineața zilei de sâmbătă, 20 ianuarie.

În jurul orei 06.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, au fost sesizați despre faptul că tânărul de 28 de ani, din comuna Românești, s-ar fi spânzurat, în timp ce se afla internat în unitatea medicală din municipiul Câmpina. Manevrele de resuscitare efectuate de către un echipaj medical au fost fără rezultat, iar polițiștii deplasați la fața locului au constatat vizual faptul că pe cadavrul găsit nu există urme de violență, în afara urmei specifice din jurul gâtului.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova,  în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Aproape două zile fără apă în Câmpina

Joi după amiază, un comunicat al Societății Hidro Prahova anunța faptul că în urma unei probleme tehnice apărute în timpul remedierii unei avarii majore la uzina de apă Voila, aprovizionarea cu apă potabilă va fi afectată în tot Municipiul Câmpina în perioada, 18 ianuarie, ora 16:00 - 19 ianuarie, ora 16, cu posibilitate de prelungire. 

Pe toată durata avariei, Hidro Prahova a încercat să asigure alimentarea cu apă dintr-o sursă alternativă, însă presiunea a fost foarte mică, iar în unele zone ale orașului nu a existat deloc. 

După mai bine de 30 ore, avaria a fost remediată, iar alimentarea cu apă a fost reluată în cursul zilei de sâmbătă.

 

14 milioane de lei plătiți de câmpineni pentru incompetența Primarului

Municipiul Câmpina va plăti în 2024 aproape 14 milioane de lei pentru incompetența Administrație Moldoveanu. Lucrările pe fonduri nerambursabile, neterminate la timp anul trecut și care nu mai au altă sursă de finanțare europeană, vor fi plătite din bani de la Bugetul Local anul acesta pentru a putea fi finalizate. În caz contrar Primăria va fi nevoită să returneze Uniunii Europene întreaga sumă finanțată. 

În ședința extraordinară din data de 15 ianuarie, Primarul Alin Moldoveanu a cerut consilierilor locali să aprobe o listă provizorie (și parțială) de proiecte pentru anul 2024, între care se află și o serie de lucrări ce trebuiau finalizate până la data de 31 decembrie 2023.

Pentru a scăpa de responsabilitate, primarul a aruncat pisica moartă în curtea Consiliului Local, care prin 12 voturi pentru și 6 abțineri) au fost de acord ca Primarul să facă plăți de aproape 14 milioane de lei (3 milioane de euro) din bugetul local, pentru lucrări începute pe fonduri europene și nefinalizate la timp în 2023.

 

Tabăra PRO PASAJ din USR preia conducerea în Câmpina 

USR Câmpina a dat tonul strategiilor și combinațiilor politice ce pregătesc un an electoral extrem de complicat. În ședința Adunării Generale din 13 ianuarie a fost ales noul președinte al organizației locale, nimeni altul decât cel mai recent membru al echipei PRO Pasaj din Consiliul Local... Valentin Crețu.

Actualul viceprimar, Liviu Dumitrache, un personaj incomod pentru planurile primarului de construire a Pasajului Subteran din Câmpina, a fost astfel scos din schemă, pentru viitoarele alegeri, fiind inclus pe lista potențialilor consilieri locali din noul mandat abia pe locul 5, un loc neeligibil conform calculelor reale.

Valentin Crețu devine astfel liderul USR-iștilor câmpineni și împreună cu Viorica Vane, ambii votanți ai posibilului Pasaj edilic, vor pune umărul, ca și în ultimii ani, la orice proiect administrativ local și găselniță comunitară va mai apărea în actualul mandat. 

 

Câmpinenii alături de protestatari

În cel mai recent VOX realizat la Civis Dixit, câmpinenii și-au arătat solidaritatea față de manifestările din toată țara ale transportatorilor și agricultorilor. Puteți urmări ce părere au câmpinenii intervievați de noi, în emisiunea Civis Dixit, pe canalele noastre de Youtube, Facebook, Instagram și Tik Tok. 

 

Simona Antonescu a lansat „Chiajna din Casa Mușatinilor” la Câmpina 

Chiar dacă nu au trecut decât câteva săptămâni de la începutul noului an, Câmpina nu pierde nicio ocazie se culturalizeze. O nouă serată culturală marca Elstar a prilejuit lansarea romanului istoric „Chiajna din Casa Mușatinilor” a Simonei Antonescu. Cartea reconstituie în detaliu universul istoric care a înconjurat-o pe doamna Chiajna, văzut prin prisma autoarei. După spusele lui Codruț Constantinescu, aprobate ulterior și de Cristian Crăciun, ambii prezenți vinerea trecută la Serata Culturală de la Elstrar, publicațiile Simonei Antonescu ar putea fi cu ușurință scenarii de film. 

 

SPORT

Baschetbalistele de la CS Câmpina, mai aproape de calificare 

Obiectivul din acest sezon propus de Liviu Dochia este aproape să fie îndeplinit, după un meci bun făcut de jucătoarele de la CS Câmpina împotriva celor de la Sepsi SIC Sf.Gheorghe. Sportivele din Câmpina s-au deplasat din nou până la Alexandria, unde au disputat în acest weekend 3 partide contând pentru Turneul Semifinal din cadrul Campionatului Național de Junioare U15. 

O victorie și două înfrângeri este bilanțul sfârșitului e săptămână, iar calificarea la Turneul Final se joacă pe 17 Februarie, când CS Câmpina va înfrunta CSM Târgu Jiu și CSS Premium Sibiu. 

 

Amical: CS Câmpina - CSL Vărbilău

CS Câmpina a jucat primul meci amical din acest an împotriva celor de la CSL Vărbilău, un adversar foarte bine cunoscut de câmpineni din meciurile de campionat dar și din amicalele pe care cele două echipe le joacă în în perioadele de pregătire. 

S-a jucat în condiții de iarnă, terenul sintetic de la Căminele Petrol fiind acoperit de zăpadă, fiind astfel o ocazie bună pentru antrenorii celor două echipă să verifice și forma fizică în care se află jucătorii după pauza de iarnă. Formația din Câmpina a dominat partida, reușind să se impună fără probleme cu scorul de 4-0. Pentru gazde au marcat Amar și Mugurel Dedu, antrenorul jucător al echipei reușind să marcheze un hattrick. 

 

Amical: Sportul Câmpina - CSO Șotrile

Duminică, pe Stadionul “Rafinăria Steaua Română”, Sportul Câmpina s-a întâlnit cu CS Șotrile, ocupanta locului 3 din seria Nord a Superligii B1, într-o partidă plăcută spectatorilor, cu un ritm bun de joc și cu multe faze de poartă. Înfruntarea dintre cele două echipe a fost echilibrată, ambele formații având momente în care s-au bucurat posesia balonului. Sportul Câmpina a deschis rapid scorul, încă din primele 5 minute ale partidei, dar cei de la CSO Șotrile au reușit egalarea grație unui șut superb din demivoleu, din apropierea careului de 16 metri. Echipa oaspete a continuat să atace poarta câmpinenilor, iar pe finalul primei reprize, în urma unei gafe a portalului câmpinean, CS Șotrile a trecut în avantaj.