Urs speriat și dezorientat zărit de localnici pe Strada Maramureș din Câmpina.

Actualitate (Categoria articolului)

Județul Prahova pare să fie ”destinația preferată” a urșilor, după ce în ultimele 5 zile, urșii au fost văzuți de 6 ori pe străzile localităților, cel mai recent fiind vorba de un urs surprins de niște localnici chiar în acestă dimineață în Municipiul Câmpina.

Conform filmării, care umblă deja pe rețelele de socializare, ursul, vizibil speriat și dezorientat a fost surprins pe Strada Maramureș de niște persoane aflate la bordul unui autoturism. Oamenii au urmărit animalul mai mulți metri, acesta fugind, fiind vizibil speriat de situația în care se afla.

În ultimele zile, urșii au apărut în mai multe localități prahovene. Duminică a fost semnalată prezența unui urs în Bușteni, Sinaia și Urleta. Cel din Sinaia a fost văzut pe într-o zonă extrem de populată cu turiști, Aleea Peleșului. Luni ”Moș Martin” a popsit și prin comuna Măneciu, apoi marți a coborât mai spre vale și a ajuns aproape de Ploiești. Un alt urs a fost zărit și în comuna Păulești în cursul zilei de marți.

În toate cazurile de mai sus a fost emis un mesja Ro Alert, însă cetățenii din Câmpina nu au fost avertizați în nici un fel despre prezența ursului, chiar dacă acesta se afla la câteva străzi distanță de Centrul Civic al orașului, semn că probabil autoritățile au fost alertate târziu, sau nu au fost alertate deloc. Din fericire de această dată nu a fost vorba de vreo victimă sau vreo pagubă materială, chiar dacă în condiții de spaimă intensă animalele sălbatice pot deveni foarte agresive.