6 morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Între ei cel puțin un copil. Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu    

Actualitate (Categoria articolului)

Breaking News

UPDATE 27.12.2-23/10:20: A fost extrasă cea de-a șaptea victimă carbonizată (minor). 

UPDATE 18.55: A fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată (nu se poate preciza dacă este vorba de adult sau copil). Se continuă acțiunea de căutare a celorlalte persoane date dispărute

UPDATE: Copilul găsit carbonizat, conform declarațiilor făcute de prefectul Virgil Nanu, se pare că ar fi chiar de fiul de 9 ani al patronului. 

În dimineața zilei de 26 decembrie, în jurul orei 5.30, un incendiu devastator a izbucnit la Ferma Dacilor, celebra pensiune din Gura Vadului, sat Tohani, flăcările cuprinzând o suprafață de aproximativ 1000 de mp. Nu mai puțin de 26 de persoane de aflau în incintă la momentul izbucnirii incendiului, iar la sosirea echipajelor ISU, 8 dintre ele erau date dispărute. 

Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate la locul evenimentului 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, un ATPVM, 4 ambulanțe SMURD și 3 SAJ și începând cu ora 06:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Două persoane au fost asistate medical la fața locului, prezentând arsuri minore la nivelul membrelor superioare.

În jurul orei 9.10 au fost extrase primele victime, dintre cele 8 date dispărute, un minor și un adult, ambii găsiți carbonizații de către pompierii.

Până la ora 12.30 au mai fost extrase alte 3 victime, toți adulți, găsite carbonizate de către pompieri. Alte 3 persoane sunt încă date dispărute.

Conform informațiilor primite până în acest moment de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență obiectivul în cauză nu are autorizație de securitate la incendiu. Se pare că în anul 2019 ar fi fost efectuată o verificare pe fond, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului si au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu.

La acest moment incendiul a fost lichidat și se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative și continuă căutarea eventualelor victime. Cazul a fost preluat de procurori.

Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani aparține controversatului Cornel Dinicu, devenit celebru în urma scandalului „Portbagajul” din anul 2000, care a zguduit din temelii Ministerul de Interne, ducând la demiterea conducerii Poliției Române.

 

Vom reveni cu amănunte.