Ninsori, viscol și pene de curent ca în plină iarnă, în județul Prahova.

Actualitate (Categoria articolului)

Cu toții speram ca luna Aprilie să aducă mult soare și temperaturi de primăvară, dar în schimb am primit frig, ploi și ninsoare la altitudini mai înalte.

Pe DN1 între Bușteni și Brașov ieri s-a circulat în condiții de iarnă, carosabilul fiind acoperit de un strat de zăpadă. Din cauza viscolului vizibilitatea a fost scăzută, însă  din fericire nu s-au impus restricții de circulație.

Tot din cauza nămeților traficul a fost îngreunat și în stațiunea prahoveană Cheia, unde mai multe mașini au rămas blocate între stațiune și comuna Săcele. Traficul a fost permis doar autoturismelor, astfel încât utilajele de deszăpezire să nu rămână blocate.

Nu doar traficul a fost afectat. În decursul zilei de 4 Aprilie a.c. aproximariv 3.896 de consumatori din 13 localități prahovene au rămas fără curent electric timp de mai multe ore. Este vorba de localitățile: Parepa, Vâlcele, Colceag, Olari Vechi, Lacul Turcului, Iordăcheanu, Plavia, Straoști, Vărbila, Valea Cucului, Mocești, Tărculești și Gornet Cricov.

Vremea va continua să fie rece până la sfârșitul săptămânii, maximele nu vor depăși 8 grade pe timpul zilei, iar cerul va fi predominant noros. Județul Prahova se află sub cod galben de precipitații și intesificări ale vântului până pe 5 Aprilie, ora 14:00.