Știri... Să știi! Cosmin Stoican vă prezintă știrile săptămânii 16-22 octombrie la campineanul.ro

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

Cosmin Stoican vă prezintă cele mai importante evenimente ce au avut loc în municipiul Câmpina și împrejurimi în săptămâna 16 – 22 octombrie.

O tânără de 18 ani a murit într-un accident la Valea Doftanei

Sâmbătă noapte o mașină în care se aflau 5 tineri cu vârste cuprinse între 18 – 25 ani s-a răsturnat într-o râpă în zona barajului Paltinu de la Valea Doftanei. Din primele cercetări ale Poliției rezultă faptul că șoferul a pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu un parapet, ulterior ieșind în afara părții carosabile, răsturnându-se. Toți cei 5 tineri au fost transportați la spital pentru investigații, însă din nefericire o fată de 18 ani a fost declarată decedată. Investigațiile continuă în acest caz.

Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro/

 

Grav accident la Bănești.

Un bărbat de 54 de ani a murit sâmbătă noapte, după ce căruța în care se afla alături de alte 5 persoane a fost lovită pe rând de 2 autoturisme.

Atelajul nesemnalizat a intrat în coliziune cu un autoturism pe DN1, în zona localității Bănești, fiind proiectat pe contrasens, unde a fost lovit de un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 ani.

În urma impactului a rezultat decesul bărbatului din atelaj precum și accidentarea unuia dintre șoferi și a unei alte persoane din cel de-al doilea autoturism. 

Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

 24 de tineri din 10 țări europene au ajuns la Câmpina

În perioada 19-26 octombrie Fundația Zamolxes din Câmpina găzduiește o mobilitate Erasmus+ cu 24 de tineri din 10 țări europene: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Macedonia, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia și România. Proiectul ”HI - AI - Use Tech, But Still Be a Human” își propune să promoveze utilizarea metodei STEAM și a inteligenței artificiale, punându-le în balanță cu creativitatea artistică și inteligența emoțională.

 Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

Cinema sub stele, la Câmpina!

Peste 150 de tineri din municipiul Câmpina au acceptat invitația Irinei Nistor, candidatul PSD la Primăria Câmpina și a organizației de tineret a Partidului Social Democrat Câmpina de a participa la o petrecere cu tema Cinema sub Stele.

Evenimentul, care s-a desfășurat la Bella Italia Event, a cuprins o proiecție de film, sesiune foto tematică și o petrecere pe cinste.

De la eveniment nu au lipsit nici câteva figuri marcante ale social democraților prahoveni, între care deputatul Bogdan Toader, senatoarea Laura Moagher, consilierii locali Andi Duran, Livia Lupu și Horațiu Zăgan, președintele Dan Mușat și Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD la Primăria Câmpina. 

Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

Tenaris Cinelatino la Câmpina

Câmpinenii au fost și anul acesta așteptați la Casa de Cultură Geo Bogza pentru a vedea proiecțiile festivalului Tenaris Cinelatino. Aflat la a XI–a ediție, festivalul organizat de TenarisSilcotub alături de fundația PROA, a prezentat o selecție de filme internaționale în zilele de 20 și 21 octombrie. Producții recente, prezentate în proiecții cu intrare liberă, au fost aduse și în Câmpina pentru a fi vizionate de iubitori de filme și nu numai.

O experiență artistică unică în orașul nostru, Festivalul de film Tenaris Cinelatino este de fiecare dată o ocazie perfectă pentru a realiza conexiuni între diferite culturi din întreaga lume și pentru a descoperi filme remarcabile și unice. 

Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

25’ cu Laura Șincă

Săptămâna aceasta, la 25’ am făcut cunoștință cu Laura Șincă, solista trupei Familia Jeff. Laura este una dintre vocile rock-ului câmpinean, pe care cu greu o poți trece cu vederea. Ea reușește să îmbine pasiunea pentru muzică cu studiul psihologiei. Povestea Laurei și a carierei sale muzicale alături de Familia Jeff o aflați de pe câmpineanul.ro și pe canalul nostru de YouTube.

 Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

Vox Populi Dixit – o nouă emisiune la campineanul.ro

Săptămâna aceasta la noul VOX POPULI DIXIT de pe campineanul.ro am aflat ce părere au câmpinenii despre Turnul Înclinat. Noua emisiunea, difuzată săptămânal, își propune să afle ce știu și ce cred câmpinenii despre subiecte din municipiul nostru ce le afectează în mod direct traiul. Stați cu ochii pe campineanul.ro, în fiecare luni seară de la 19.30 pentru un nou subiect fierbinte. 

Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

Fotbal Câmpinean

În acest weekend în fotbalul județean, CS Câmpina a primit vizita formației ACS D.P. Cornu. Chiar dacă elevii lui Claudiu Dumitrescu au jucat mai bine de 75 de minute cu un jucător în plus, nu au reușit să marcheze niciun gol. Mai mult, pe final de joc echipa din Cornu a marcat golul victoriei. Tot în acest weekend HM Junior Câmpina a reușit să învingă pe CSC Avântul Măneciu cu 8-0 într-un meci din Campionatul Județean U19.

Rezultatele complete și rezumatele meciurilor echipelor câmpinene le puteti urmări pe siteul campineanul.ro la finalul fiecărei etape. 

Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

https://www.campineanul.ro

Sportivii de la OK Silva la Brașov O-Meeting

La Brașov s-a desfășurat prima ediție a Brașov O-Meeting, competiție de orientare turistică, organizată de Clubul Sportiv Babarunca. Și zece sportivi de la Clubul OK Silva din Câmpina au fost prezenți la Brașov în cele 3 zile de concurs. Aceștia au obținut rezultate foarte bune atât la etapa 1 - Distanță Medie, etapa 2 cu egalizare de timpi - Shortened Long Distance, cât și la etapa de sprint urban.

 Pentru mai multe detalii:https://www.campineanul.ro

Victorie pentru baschetbalistele de la CS Câmpina

La o săptămână după deplasarea de la Târgu Secuiesc, CS Câmpina a participat la prima etapă a Campionatului Regional Argeș - Dâmbovița - Giurgiu - Prahova, în cadrul Turneului 3, organizat de Asociația Municipală de Baschet Ploiești la sala de sport din Moreni. Echipa din Câmpina a disputat un meci în compania echipei CSS Târgoviște, pe care l-au câștigat fără probleme la o diferență confortabilă de 63 de puncte. Câmpinencele s-au impus cu 81-18.

 Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

 CS Câmpina parcurs bun în Campionatul de Handbal

În sala Colegiului Național Nicolae Grigorescu, CS Câmpina a primit vizita junioarelor de la CS Activ Prahova Ploiești, singura echipă din județ cu o echipă de senioare în Liga II. Partida a fost echilibrată la început, însă pe parcurs elevele lui Daniel Vasile au reușit să își impună jocul și până la pauză au reușit să își procure un avantaj de 5 puncte. În repriza secundă câmpinencele au evoluat și mai bine, reușind în final să se impună cu scorul de 31-20. CS Câmpina rămâne astfel neînvinsă în seria D a Campionatului de Junioare III.

 Pentru mai multe detalii: https://www.campineanul.ro

Anomaliile termice continuă! 

Dacă ați crezut că toamna și-a intrat deplin în drepturi și iarna se apropie cu pași repezi, v-ați înșelat, vara revine în forță! În toată țara se așteaptă temperaturi record, complet anormale pentru finalul lunii Octombrie. Weekendul acesta a fost deosebit de cald cu termometre care au înregistrat chiar și 28 grade sâmbătă în municipiul Câmpina. Vremea va continua să fie deosebit de caldă și pe tot parcursul săptămânii viitoare cu maxime cuprinse între 18 și 21 de grade.

 

Pentru mai multe detalii:https://www.campineanul.ro

Vă invităm să ne urmăriți și pe YouTube, Facebook, Instagram și Tik Tok.