Prima zăpadă la Câmpina, motiv de nemulțumire și nervi printre câmpineni.

Actualitate (Categoria articolului)

Prima zăpadă din 2023 a adus și primele probleme în oraș. Probabil cam toți câmpinenii au avut câte un "cuvânt de bine" de spus la modul în care arăta orașul pe parcursul ultimelor zile. După ce a nins timp de mai multe ore pe timpul nopții, orașul era acoperit de zăpadă pe mai toate străzile. Singurul "noroc" a fost că pe parcursul zilei au fost temperaturi ridicate iar zăpada s-a topit în mare parte. Desigur a fost o ușurare pentru șoferi, dar un chin pentru pietoni.

La fiecare trecere de pietoni s-au format adevărate bălți. Practic apa ajunge în unele locuri și până la glezne, mulți oameni alegând chiar să ocolească sau să traverseze prin alte locuri pe unde este mai puțină apă. Am văzut câteva indicii că s-ar fi lucrat doar pe centrul orașului, în timp ce în vecinătatea mai multor instituții publice din oraș puteam observa cum zăpada s-a topit din cauza traficului și s-a transformat în băltoci.

Vineri când vremea de iarnă "a luat prin surprindere" autoritățile din nou, polițiștii prahoveni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoarea de 9.135 de lei administratorilor de drum din județ.

Sâmbătă, după o nouă repriză de ninsoare pe durata nopții, s-a intervenit mai prompt în vederea fluidizării traficului rutier. Din punct de vedere a traficului pietonal, trotuarele rămân în continuare acoperite de zăpadă și apă care îngreunează mersul oamenilor.