Protocol de Colaborare între PSD și PCC în Consiliul Local pentru o bună funcționare în interesul câmpinenilor.

POLITIC (Categoria articolului)

 

 

Într-o Declarație de Presă comună, cele două formațiuni politice care au câștigat alegerile din data de 9 iunie la Câmpina și care vor alcătui o majoritate în viitorul Consiliu Local, PSD și PCC s-au angajat print-un protocol semnat de președinții Rudolf Leica și Dan Ioan Mușat, că vor respecta o serie de principii menite să aibă în centrul atenției doar binele și interesul câmpinenirlor.

Astfel,

PCC și PSD se angajază să susţină şi să promoveze, cu bună credinţă, prin intermediul consilierilor locali în funcție, ale celor două partide, proiecte sustenabile, benefice cetațenilor Municipiului Câmpina, numai după analizarea, fundamentarea și elaborarea lor cu maximă responsabilitate și profesionalism în grupul de lucru comun din interiorul partidelor, a comisiilor din cadrul Consiliului Local și cu sprijinul aparatului de specialitate al Primarului.

PCC și PSD se angajează să susţină, să promoveze şi să respecte, pe tot parcursul perioadei de valabilitate a protocolului, următoarele principii:

Principiul transparenței: să fie luate toate măsurile ca cetățenii

orașului Câmpina să fie permanent informați și să poată accesa informații actualizate legate de destinația sumelor cheltuite de administrația locală din fondurile publice / bugetul local și sponsorizări

Principiul anticorupției: să fie luate toate măsurile ca întregul act administrativ, inclusiv acordarea de avize, autorizații, etc, promovarea, pregătirea și organizarea achizițiilor publice, să se desfasoare în strictă concordanță cu legislația în vigoare, pentru evitarea oricaror acte sau suspiciuni de favorizare în orice mod, a vreunei persoane fizice sau juridice

Principiul consultării publice: să se organizeze consultări publice în conformitate cu normele legale în vigoare în domeniu, înainte de promovarea oricărui proiect de anvergura, cu impact major asupra cetățenilor municipiului Câmpina. În siutația în care urmare a consultării publice, reiese în mod clar și neechivoc necesitatea organizarii unui referendum local, se va proceda la inițierea unui proiect de hotărâre pentru realizarea acestuia.

Principiul bunei comunicări și informări: Președinții celor două partide semnatare ale prezentului protocol, se angajează să informeze cetățenii municipiului Câmpina periodic(cel puțin trimestrial), în legatură cu activitatea consilierilor locali, prin conferințe sau declarații de presă.    

Împreună, vom construi o Câmpină mai puternică, mai unită și mai vibrantă. Vă asigurăm că vocea voastră va fi auzită și respectată, iar nevoile și dorințele voastre vor fi mereu prioritare în agenda noastră.

Vă mulțumim încă o dată pentru încredere și susținere. Cu ajutorul vostru, suntem pregătiți să facem pași mari înainte pentru binele tuturor câmpinenilor.

Pentru realizarea unei administrații care să implementeze proiecte necesare și utile cetățenilor, conștienți de faptul că acest lucru nu poate fi realizat decât cu votul majorității membrilor consiliului localDan Ioan Mușat, președintele PSD Câmpina

La declarația de presă comună au fost prezenți majoritatea consilierilor locali aleși, dar și cei propuși pe listele celor două partide, precum și primarul ales al municipiului Câmpina, Irina Mihaela Nistor, care a mulțumit câmpinenilor pentru votul de încredere acordat în data de 9 iunie.

Mulțumesc celor care m-au votat și au avut încredere în mine și în echipa mea, PSD. Mulțumesc celor care m-au primit cu brațele deschise. Mulțumesc celor care au muncit în campanie și tuturor celor apropiați. Mulțumesc celor aproape 14000 de câmpineni care au ieșit la vot, indiferent de optiunile politice.

Nu în ultimul rând le mulțumesc colegilor din Partidul Câmpina Curată care mi-au acordat încredere și care m-au susținut și alături de care vom porni pe un nou drum pentru a da o nouă direcție municipiului Câmpina. Le mulțumesc că au înțeles cât de important este să ne unim forțele anul acesta și că municipiul Câmpina are nevoie de noi pentru UN NOU ÎNCEPUT.

Acesta este un moment din care putem începe să construim împreună. Ne dorim cu toții o administrație locală care ascultă, care se consultă și care acționează eficient pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașul nostru.

Promit că voi fi primarul tuturor, că voi fi un primar deschis, încercând să ascult, să comunic și să fac lucruri pentru fiecare.

Vă mulțumesc dumneavoastră - presei și vă promit o colaborare principială, o abordare deschisă. Libertatea presei trebuie sa fie un drept real, pentru că cetățenii necesită acces neîngrădit la informații. – Irina Mihaela Nistor, primarul ales al municipiului Câmpina

 

De asemnea, în cadrul aceleiași declarații de presă, Partidul Câmpina Curată, prin vocea prședintelui Rudolf Leica, a solicitat demisia Administratorului Public, Adrian Dobre și a consilierului personal al Primarului în funcție, Eugen Prună și organizarea unui Referendum privind Pasajul Subteran.

Consiliul Local ales la data de 09 iunie, își incepe mandatul în luna octombrie, dar pentru că votul câmpinenilor a întărit înca o dată dorința cetățenilor expimată prin semnarea petițiilor inițiate de PCC și Grupul de inițiativă civică, noi Partidul Câmpina Curată, cerem actualului Consiliu Local, înca în funcție, să inițieze de urgentă:

1.    organizarea unui referendum pe tema Pasajului subteran, referendum care se poate desfasura concomitent cu una din urmatoarele runde de alegeri generale

2.    demararea procedurilor de expropriere a “Turnului înclinat

3.    să solicite demisia imediată a domnilor Adrian Dobre din funcția de administrator public al Municipiului Câmpina și Eugen Prună din funcția de consilier al Primarului.