Patinoarul natural din Câmpina…

Actualitate (Categoria articolului)

Nu, nu este vorba despre un patinoar amenajat, după cum probabil ați dedus deja, este vorba despre trotuarele din municipiul Câmpina, care au început să dea bătăi de cap oamenilor. De la "ne punem ciorapi peste bocanci" sau "ne luăm patinele" până la "au dat cu antiderapante doar în pasaj", ironiile câmpinenilor pe rețelele sociale par să nu ierte autoritățile pentru situația de pe străzile orașului. Pentru cei care au fost însă nevoiți să ia la picior orașul, zilele acestea, nu a fost deloc un motiv de amuzament.

Nici macār nu a fost nevoie de zăpadă ca să putem spune că iarna ne-a luat prin surprindere, din nou. După mai multe zile cu temperaturi de primăvară, puțină burniță și o temperatură aflată puțin sub pragul înghețului, au fost suficiente ca străzile orașului să se transforme în ultimele 24h într-un adevărat patinoar.

Pare o situație minoră, dar în realitate este un pericol pentru cei mai în vârstă sau pentru copii, poate chiar și pentru cei mai grăbiți sau neatenți.

Un strat subțire dar foarte alunecos de gheață a acoperit străzile orașului și doar ceva urme de antiderapante sunt aruncate pe Bulevardul Carol. Câmpineni mai puțin norocoși, care nu au avut noroc de vreun vecin bun și echipat cu sare și nisip, au fost nevoioți să aibă grijă la fiecare pas. Chiar și cu materialul antiderapant, spre seară și centrul orașului a devenit la fel de alunecos. Trecerile de pietoni și marginile trotuarelor reprezintă cel mai mare pericol, acolo fiind locul în care se strânge apă mai multă și stratul de gheață devine și mai gros.

Pe parcursul serii nu s-a putut observa nici o "mișcare" în vederea eliberării trotuarelor de polei, iar pe străzi mai puțin centrale s-a format un strat considerabil de polei.

În tot acest timp, câmpinenii se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă o ninsoare ar fi lovit pe neașteptate orașul… Oare autoritățile ar fi fost pregătite de intervenție?