Știrile Campineanul.ro din săptămâna 20-26 noiembrie prezentate de Cosmin Stoican

Știri...să știi! (Categoria articolului)

1.313 de viitori polițiști au depus Jurământul de Credință

 

1.313 elevi din promoțiea Noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina au depus vinerea trecută Jurământul de credință și au devenit oficial polițiști. 1006 băieți și 307 fete, își vor prelua în curând posturile pe care au fost deja repartizați. 

La ceremonie au participat: chestor principal de poliție Bogdan Despescu - secretar de stat în cadrul M.A.I, Prefectul județului Prahova Virgiliu Nanu, chestorul Benone Matei - șeful Inspectoratului General al Poliției Române, șeful I.P.J. Prahova, șeful IJJ Prahova și directorul Școlii de Penitenciare Tg. Ocna, precum și foste și actuale cadre al școlii de poliție câmpinene, foști comandanți ai școlii și primarii localităților Brebu și Bănești. 

A fost o ocazie deosebită pentru elevii promoției Noiembrie 2023, aceștia reprezentând ultima promoție din anul în care prestigioasa unitate de învățământ din Câmpina sărbătorește 55 de ani de existență. Aceștia au avut ocazia să participe la Retragerea cu Torțe, o defilare aniversară menită să marcheze sărbătoarea aniversării Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina.

 

Accident feroviar la Poiana Țapului

 

Traficul feroviar și cel rutier au fost restricționate duminică după amiază la Poiana Țapului timp de mai multe ore, după producerea unui accident între un autoturim și un tren.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că un bărbat de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, n-a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată și ar fi intrat în coliziune cu un tren care circula către Brașov.

În urma impactului, autoturismul în cauză ar fi fost proiectat într-un alt tren care circula pe cealaltă linie, către Ploiești.

În urma accidentului feroviar a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a celor doi pasageri, un minor de 13 ani, respectiv o femeie de 75 de ani.

Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

 

Dezastru în gările de pe Valea Prahovei

 

Primul episod de vreme de iarnă a luat din nou prin surprindere personalul feroviar, astfel că trenurile au avut întârzieri de zeci de minute, lucru ce a creat un val de nemulțumiri în rândul călătorilor. O defecțiune pe linia de la Timișu de Sus a dat complet peste cap weekendul trecut programul trenurile de pe Valea Prahovei. În Azuga, Bușteni, Sinaia, Comarnic și Câmpina zeci de călători au așteptat măcar un tren care să ajungă cât mai repede, însă așteptarea nu părea decât să se lungească. Trenurile au avut întârzieri și de peste 60 de minute. Vânturile puternice dau bătăi de cap lucrătorilor din domeniul feroviar, iar trenurile, mai ales cele care coboară de la munte, înregistrează întârzieri de peste 70 de minute la sosire.

 

 

Irina Nistor, atacată prin conturi false

Irina Nistor, principalul contracandidat al lui Alin Moldoveanu la funcția de primar al municipiului Câmpina a fost atacată pe internet în această săptămână prin întermediul mai multor conturi false. În cea mai recentă postare a sa de pe Facebook, Irina Nistor dezvăluie modul în care cei care o consideră un candidat redutabil în viitoarea luptă politică, au apelat la coturi false și diferite aplicații care folosesc tehnologia DeepFake pentru a creea o serie de filmulețe ce denigrează imaginea personală. De asemenea, comentariile cu atac la persoană sunt făcute de pe un cont apparent creat pentru aceast atac.

 

A XVII-a ediție a Festivalul Tineretului

 

De 17 ani Fundația Zamolxes aduce în fața publicului câmpinean cei mai talentați tineri din Câmpina și din localitățile învecinate, iar în anul 2023, Festivalul Tineretului a revenit, de această dată la Casa de Cultură “Geo Bogza”.

Antonia Ene a câștigat marele premiu la secțiunea “instrumental”, Andrei Olteanu a câștigat la secțiunea “instrumental + voce” iar premiul de la secțiunea “muzică populară” i-a revenit concurentei Andreea Bunescu. La categoria voce a fost o misiune foarte grea, așa că juriul a decis să acorde marele premiu ambelor concurente care au impresionat: Rebecca Corcodel și Ioana Crîjanovschi. 

Festivalul s-a încheiat în a doua seară, când pe scenă au urcat cele mai tari trupe rock din Câmpina ale momentului: Nihil, Chondriax și Apollo 22, dar și Livia Pisăliță și Radu Ciupagea, care a făcut magie cu a sa chitară.

 

SPORT

 

Final de an pentru echipele din Supeliga B1!

 

FC Muscel este surpriza plăcută a acestui tur de campionat. Sportul Câmpina s-a clasat la jumătatea clasamentului.

 

Anul competițional 2023 s-a terminat pentru Muscelul Câmpina în deplasare, la Mălăiești. Câmpinenii au câștigat fără prea mari emoții meciul cu scorul de 3-1. Laurențiu Albu a marcat de două ori, în prima repriză, iar după golul gazdelor, marcat de Andrei Preda, Ionuț Mitilelu a stabilit scorul final, 3-1 pentru formația câmpineană.

 

 

Sportul Câmpina și-a încheiat de asemenea acest an competițional cu o victorie. Pe stadionul “Rafinăria Steaua Română”, la o temperatura scăzută și o umiditate apăsătoare, jucătorilor le-a fost mai greu să se concentreze la joc. Cu toate acestea fanii prezenți în tribunele stadionului au putut vedea 3 goluri. A fost un meci echilibrat, jucat pe un teren greoi, dar ambele echipe au avut ocazii de a marca. Până la urmă Sportul Câmpina s-a impus la limită cu 2-1 și încheie astfel prima parte a campionatului pe locul 7, la jumătatea clasamentului.

 

 

În ultimul meci al anului 2023 CS Câmpina s-a deplasat până la Vălenii de Munte. A fost un meci care a arătat exact diferența dintre un oraș în care chiar se investesc bani în fotbal și un municipiu în care interesul autorităților locale pentru sportul rege este aproape inexistent. 

Meciul a fost ofertant, cu un ritm de joc bun și o primă repriză echilibrată. Scorul a fost deschis de gazde în minutul 33’. După pauză, CS Câmpina părea să revină în joc, mai ales că în minutul 48’ Bobeică a reușit să restabilească egalitatea. A urmat însă un final de meci în care echipa din Văleni a reușit să marcheze de mai multe ori.

În minutul 53’ Gabriel Șerban a readus gazdele în avantaj cu o execuție superbă din lovitură liberă, apoi în minutul 64’ Andrei Ciobanu a majorat diferența la două goluri pentru CSO Teleajenul. Scorul final de 4-1 a fost stabilit de Ionuț Tănase în minutul 72’.