Știrile săptămânii 23 - 29 octombrie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

Cosmin Stoican vă spune cele mai importante știri din săptămâna 23-29 octombrie, la campineanul.ro

3-1 Scorul luptei anti pasaj dintre Alin Moldoveanu și cetățenii Câmpinei

3-1 scorul luptei dintre Triada Moldoveanu-Dobre-Prună și cetățeni municipiului Câmpina care nu sunt de acord cu pasajul subteran.

Săptămâna aceasta Curtea de Apel Ploiești a respins recursul făcut de cei 53 de cetățeni care au cerut respingerea a patru hotărâri ale Consiliului Local ce vizează aprobarea construirii unui pasaj subteran în municipiul Câmpina.

În luna mai a acestui an a avut loc Ședința de Consiliu Local prin care o majoritate formată din 10 consilieri a votat 4 Hotărâri care aprobau PUZ-ul municipiulu Câmpina în care era inclus Pasajul Subteran dorit de primarul Alin Moldoveanu. La aceeași ședință, Grupul de Inițiativă Civică Spunem NU Pasajului Subteran a prezentat în fața membrilor Consiliului o listă cu 6750 de sămnături ale cetățenilor care nu sunt de acord cu demarare unui astfel de proiect în orașul nostru. Cum dorințele le-au fost ignorate, au fost inițiate simultan două acțiuni în instanță pentru suspendarea acestor hotărâri, care până astăzi nu au avut sorți de izbândă. Scorul în această bătălie a ajuns la 3-1, după ce Primăria Câmpina a mai câștigat o luptă. Pe data de 2 noiembrie, va mai avea loc un proces, inițiat cele Asociațiile Câmpina Curată și Pentru Câmpina, pe același subiect.

 Pentru mai multe detalii, apasă aici!

Un bărbat de 67 ani a murit după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe Muscel

Luni, 23 octombrie, în jurul ore 15.30, un grav accident s-a produs în Câmpina, pe starda I. H. Rădulescu. Un bărbat în vârstă de 67 de ani, în timp ce conducea un  ATV, la un moment dat ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, răsturnându-se pe partea carosabilă. Traficul rutier a fost restricționat pentru câteva zeci de minute. După ce a fost asistat medical la fața locului, bărbatul a fost condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, însă la puțin timp a fost declarat decedat.

Pentru mai multe detalii, apasă aici!

 

Soferul mașinii răsturnate sâmbătă noapte la Valea Doftanei a fost reținut pentru 24 ore

În urma verificărilor efectuate de Poliție, tânărul în vârstă de 22 ani care a condus mașina cu s-a răsturnat împreună cu alte 4 persoane sâmbătă noapte, figura în bazele de date cu permisul de conducere cu restricții-rețiunut, având eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație.

În baza probatoriului administrat, miercuri, 25 octombrie față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În urma accidentului provocat de tânărul de 22 ani, o tânără de 18 ani și-a pierdut viața la spital, unde a fost transportantă pentru îngrijiri medicale.

Pentru mai multe detalii, apasă aici!

 

250 de tineri au participat la ,,Ziua Porților Deschise”, la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina

În data de 26 octombrie, Școala de Agenți de Poliție din Câmpina a fost luată cu asalt de aproximativ 250 de tineri, elevi de clasa a XII-a și absolvenți de liceu, care au putut vizita spațiile școlii și observa în direct desfășurarea activităților specifice, în cadrul evenimentului ,,Ziua Porților Deschise”. Evenimentul, care a marcat 55 ani de activitate ai celebrei școli, a reprezentat o bună ocazie pentru tinerii prezenți să se gândească serios la o viitoare carieră militară. Tot în cadrul acestei activități s-a realizat o informare exactă a condițiilor de recrutare și a etapelor pe care trebuie să le parcurgă în cadrul admiterii în cadrul școlii de poliție. Alături de personalul școlii, la activități a fost și o echipă de polițiști din cadrul SAS Prahova, care a prezentat mijloacele din dotarea acestei structuri a Poliției Române. 

Pentru mai multe detalii, apasă aici!

 

Nutrifit la Cumpără de lângă Casă

La Cumpără de lângă Casă, în această săptămână Irina Vișan vă invită la Nutrifit Câmpina, un loc în care vă puteți începe călătoria către un stil de viață sănătos și către corpul dorit, într-un mediu ambiant plăcut, cu programe personalizate mult mai puțin restrictive decât v-ați aștepta. Întregul material despre Nutrifit, pe site și canalul de YouTube, campineanul.ro.

 Pentru mai multe detalii, apasă aici!

Mircea Teculescu la emisiunea 25

La emisiunea 25 din această săptămână, am făcut cunoștință cu poetul Mircea Teculescu. Cum ajuns la Câmpina și ce face la 61 ani și zeci de poezii publicate, aflați de pe site și de pe canalul nostru de YouTube.

Pentru mai multe detalii, apasă aici!

 

Peste 800 de participanți au luat startul la Azuga Trail Race și Sorica Sunset Vertical.

Azuga Trail Race a devenit deja o tradiție pentru județul Prahova, devenind unul dintre evenimentele etalon desfășurate de-a lungul anului. Azuga Trail Race nu este doar despre sport, este despre bucuria mișcării în aer liber și posibilitatea de a explora la pas Munții Baiului. Tocmai de aceea evenimentul este dedicat atât profesioniștilor cât și amatorilor.

Pentru mai multe detalii, apasă aici!

 

 

Urmăriți-ne și pe canalele noastre de Youtube, Facebook, Instgram și Tik Tok.