Ultima “rochie de mireasă” din visul Deliei Lazăr

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Există lipsă acută de stil şi eleganţă şi în straturile mai înalte ale cerului, altfel Delia Lazăr nu ar fi plecat dintre noi, pe neaşteptate, pe drumul fără de întoarcere până la învierea de apoi.

Vestea încetării ei din viaţă a venit ca un trăsnet năucitor printre cei care au cunoscut-o sau au auzit de creaţia, faima şi rafinamentul ei inegalabil.

Născută în 1981 la Câmpina, Delia Lazăr a fost din copilărie braţ la braţ şi gând la gând cu aura feminităţii princiare. Absolventă a facultăţii de filologie, renunţă la o carieră didactică şi se înarmează cu pasiune şi dedicaţie creaţiei vestimentare. ajungând la apogeu prin înfiinţarea firmei şi mărcii proprii “Dahlia Couture”. Succesul tenacităţii şi talentului nu s-a lăsat prea mult aşteptat, fiind încununată de numeroase aprecieri, premii şi recunoaştere pe plan naţional şi internaţional.

Din păcate, proverbul latin “finis coronat opus” (sfârşitul încununează opera) şi-a inversat cuvintele în destinul creatoarei de modă a cărei dispariţie prematură dintre personalităţile câmpinene în viaţă o regretăm azi.

Delia Lazăr a visat cu ochii deschişi la ceva aproape irealizabil: într-un cadru princiar de poveste, toate artele să-şi dea întâlnire la un mare bal unde ea să fie amfitrioană şi să-şi prezinte invitaţilor colecţia de rochii de mireasă, o paradă a modei ca-n poveştile cu prinţi şi artişti vestiţi şi suite nobiliare. Pe 23 octombrie 2023, la Hotel Palace în Sinaia visul ei s-a materializat până la ultimul amănunt. Colecţia ei de rochii de mireasă intitulată “REGAL în oraşul regal” s-a bucurat de un succes răsunător.

“Anul acesta m-a învățat să nu renunț niciodată. M-am confruntat cu atâtea provocări dar le-am înfruntat cu curaj. Știu că voi răzbate in tot ce va urma… M-a învățat să renunţ la iluzia controlului. Sunt lucruri care se vor întâmpla indiferent dacă îmi place sau nu.” - posta ea la sfârşit de an pe reţelele de socializare.

Iar ceea ce nu i-ar fi plăcut să se întâmple, pentru că mai avea planuri şi speranţe pentru încă două vieţi, s-a întâmplat: după o operă grandioasă încununată cu un succes fantastic a venit sfârşitul.

Îţi mulţumim Delia Lazăr pentru ce ai lăsat ca moştenire şi exemplu demn de urmat oraşului nostru ce avea mai mult ca orcând nevoie de eleganţă, nobleţe, rafinament şi frumuseţe. Ai plecat prea devreme de la noi.

Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndurerate!

 

Deliei Lazăr a fost înmormântată miercuri, 10 ianuarie la “Cimitirul Învierea lui Lazăr” din cartierul Muscel.

 

Dan Precup

 

Foto: Irina Chira