Librăriile Elstrar

CUMPĂRĂ DE LÂNGĂ CASĂ (Categoria articolului)

Librăria Elstar din municipiul Câmpina este, de foarte mulți ani, mai mult decât o simplă librărie. Elstrar este locul în care, pe lângă rechizite școlare și căți de tot felul, iubitorii de literatură își găsesc refugiul. În fiecare seară de vineri, Elstar devine locul de adunare al oamenilor de cultură din Câmpina, pentru că aici se petrec celebrele Serate Elstar.

Funcțională din anul 1995 într-un spațiu mai mic, Librăria Elstar s-a mutat în casă nouă, într-o a doua locație, în anul 2018, tot pe Bulevardul Carol I, acest loc devenind pentru câmpieni un spațiu primitor, cochet și călduros, în fascinanta lume a literaturii. Locația din centrul orașului a păstrat serviciile de librărie și papetărie, astfel orice câmpinean poate găsi cu ușurință rechizite școlare, ghiozdane dar și produse de birotică și papetărie.

Zona amenajată special pentru librărie, este un loc aparte, unde câmpinenii pot găsi o varietate de cărți, de la literatură pentru copii, la cărți de proză, romane, sau chiar cărți din domeniul științific. Elstar are contracte şi comercializează cărţi de la edituri de prestigiu, printre care „Humanitas”, “Niculescu”, „Aramis” sau „Corint”, dar aici se găsesc adesea și lucrări ale scriitorilor locali.

Probabil cele mai semnificative evenimente petrecute la Elstar sunt Seratele Culturale care se petrec în fiecare seară de vineri. De-a lungul timpul au avut loc zeci de astfel de serate în care autori locali. dar și scriitori cu renume la nivel național și-au lansat sau și-ai prezentat lucrările în cadrul Seratei Culturale de la Elstar.

Cu zeci de evenimente culturale organizate, putem spune fără ezitare că Librăria Elstar, membră de seamă a comunității Cumpără de Lângă Casă, a intrat în sufletul câmpinenilor, care de abia așteaptă ziua de vineri, să se întâlnească la o nouă Serată.