Mai multe trenuri la Câmpina, dar și prețuri mai mari la bilete.

Actualitate (Categoria articolului)

Noul program al trenurilor vine cu mai multe trenuri care opresc în Gara Câmpina, dar și cu prețuri mai mari și călătorii mai lungi.

 

Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare pe 11.12.2022 și va fi valabil până în Decembrie 2023. Odată cu noul program, au apărut mai multe opțiuni pentru călători pe ruta București Nord - Brașov.

 

Mai multe trenuri care vor opri în Câmpina și viteză mărită.

CFR Călători promite o viteză a trenurilor între 140 și 160 de km/h pe magistrala București Nord – Brașov, în cazul trenurilor Interegio și Intercity, dar din păcate niciun tren Intercity nu va opri în Câmpina. În Prahova acestea vor opri doar în Ploiești Vest. Pe ruta București Nord - Ploiești Vest - Câmpina - Brașov vor circula nu mai puțin de 31 de trenuri în timp ce pe ruta Brașov - Câmpina - Ploiești Vest - București Nord, vor fi și mai multe (37). 

 

Operatorii privați vin cu prețuri mai mari sau cu o durată mai lungă a călătoriei.

Preferați de mulți călători pentru condițiile mult mai bune decât cele din trenurile de stat, dar și pentru prețurile avantajoase, operatorii privați au fost nevoiți să facă modificări la traseu sau la prețuri pentru a se conforma cu noile reguli. Trenurile Astra Trans Carpatic, circulă de acum în regim Interegio, prin urmare putem spune adio călătoriilor confortabile și rapide la prețuri mici. Prețul unui bilet Astra Trans Carpatic a crescut cu 70%. De exemplu o călătorie de la Câmpina până la București care costa 21 de lei, a devenit din această duminică 36 de lei.

Și la Softrans s-au făcut modificări. De acum călătoriile vor fi mai lungi. Pe lângă Ploiești Vest, trenurile vor opri de acum și în Buftea, Chitila, și Peris, staționări care vor lungi călătoriile cu aproximativ 10 minute.

 

Mai multe trenuri Regio Express care vor opri și în Câmpina.

Există și vești bune pentru cei care frecventează transferul feroviar. Vor apărea mai multe trenuri rapide de buget operate de CFR Călători. Trenurile Regio Express oferă călătorilor exact aceleași condiții precum trenurile Interegio (cele mai moderne și rapide garnituri din țară), doar că la jumătate de preț. Practic un bilet întreg la prima clasă costă cât un bilet la clasa a doua din trenurile de viteză. Spre deosebire de anii trecuți, când exista un singur tren Regio Express care oprea la Câmpina, de acum vor fi trei trenuri de acest fel operate de CFR Călători conform programului:

 

Ora 12:44 - RE 3002 Câmpina - București Nord

Ora 14:51 - RE 3004 Câmpina - București Nord

Ora 16:16 - RE 3003 Câmpina - Brașov