1312 noi polițiști au depus astăzi jurământul la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Actualitate (Categoria articolului)

Pe o zi ploioasă și friguroasă, promoția Aprilie 2023 a Școlii de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a pășit pentru ultima dată în incinta școlii în care elevii au învățat pe parcursul ultimului an primii pași în vederea exercitării meseriei de polițist.

Bucuria și entuziasmul celor prezenți a fost nemărginită pentru că alături de absolvenții școlii la ceremonie au participat aproximativ 5000 de persoane, cei mai mulți dintre aceștia fiind rude sau prieteni ale elevilor.

În startul ceremoniei Vasile Tache, directorul școlii a ținut un scurt discurs în care a mulțumit elevilor pentru implicarea și seriozitatea de care au dat dovadă, dar și părinților care au susținut elevii cum au putut pe parcursul studiilor. Ceremonia a continuat cu intonarea Imnului Național, depunerea jurământului, și defilarea absolvenților. S-au menționat și primii 10 elevi în funcție de rezultatele obținute, iar șeful de promoție, care va avea privilegiul să fie înscris numele pe placa de onoare a școlii, a ținut de asemenea un scurt discurs. Întregul moment a fost precedat de o scurtă slujbă de binecuvântare, oficiată de un sobor de preoți și de citirea mesajului transmis noilor polițiști de către Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Nu au lipsit nici tradiționalele cereri în căsătorie, 5 tinere domnișoare spunând "Da" viitorilor soți. La finalul ceremoniei, sute de baloane colorate în cele 3 culori ale steagului României au fost eliberate de către absolvenți.

 

Felix Precup