Stirile săptămânii 30 octombrie - 5 noiembrie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

Cosmin Stoican vă prezintă știrile săptămânii 30 octombrie – 5 noiembrie la campineanul.ro

 

Incendiu pe Valea Doftanei, la Barajul Paltinu

 

Pompierii militari prahoveni au intervenit timp de mai multe zile pentru pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a manifestat la pădurea din Valea Doftanei, zona Barajului Paltinu. Incendiul s-a manifestă la litieră, doborâturi și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 12000 mp.

După neutralizarea focarelor, locația a rămas sub monitorizare cu pompierii prahoveni care au continuat acțiunile de recunoaștere și de a stinge toți buștenii care mai fumegau. Lemnul este de esență tare, fag, astfel că a fost nevoie de o atenție deosebită stingerii. De asemenea, prezența vântului a făcut ca unele bucăți de lemn sa se reaprindă. La finalul intervenției s-a efectuat și o recunoaștere de pe lac, astfel încât pompierii să se asigure ca nu mai existau focare.

În ultimele 3 zile, peste 𝟭.𝟴𝟬𝟬 𝗵𝗮 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 au fost afectate de arderile necontrolate, doar în județul Prahova

 Apasă aici pentru mai multe detaii!

 

Podul feroviar peste DN1 va fi demolat

 

Câmpina se pregătește cu pași înceți, dar siguri să își piardă un simbol al perioadei “de aur” a municipiului. Odată cu 1 Noiembrie au debutat lucrările ce pregătesc podul feroviar de peste râul Prahova pentru demolare. Podul Feroviar de peste DN1 a fost inaugurat în anul 1883 odată cu calea ferată Câmpina-Telega și deservea ca legătură între Câmpina și Poiana Câmpina, respectiv Gara Câmpina.

Astfel, "În perioada 1-15 noiembrie 2023, în intervalul orar 08.00-16.00, de luni până vineri, se vor efectua lucrări de demontare a suprastructurii căii ferate și îndepărtarea vegetației pe podul feroviar situat între stațiile CF Câmpina și Câmpinița de pe linia 312, kilometrul 0+609.Va fi asigurată semnalizarea rutieră temporară a lucrărilor și a rutei ocolitoare." a anunțat Poliția Română.

Apasă aici pentru mai multe detaii!

 

"Ferestre spre viitor" – noul curs din proiectul Zamolxes

 

Fundația Zamolxes a organizat în perioada 1-5 noiembrie 2023 un curs din cadrul proiectului “Ferestre spre viitor”, cu titlul “Competențe antreprenoriale pentru tineret”.  Acesta face parte dintr-un proiect care a început în 1 iulie și se va încheia în 30 noiembrie 2023 și este este finanțat de Consiliul Județean Prahova. Cursurile se adresează tinerilor din şcolile şi liceele câmpinene cu vârsta între 16 şi 18 ani şi are ca scop dezvoltarea competențelor specifice antreprenoriatului în rândul participanților și să-i inspire pe cei cu inițiativă și care au capacitatea de implicare civică.

 Apasă aici pentru mai multe detaii!

 

Ploiești Jazz Festival ajuns la ediția XVIII.

 

Ca în fiecare an, la Ploiești a avut loc un răsfăț muzical de cea mai bună calitate, la cea de-a 18-a ediție a Ploiești Jazz Festival

 În acest an programul a propus iubitorilor muzicii fine câte două concerte pe zi timp de 5 zile, adică nu mai puțin de 4 ore de jazz și blues după lăsarea serii. Pe scena din Ploiești au urcat artiști din România dar și mult așteptații maeștrii ai jazzului internațional.

Apasă aici pentru mai multe detaii!

 

Civis Dixit – Ce cred câmpinenii despre Halloween

Săptămâna trecută la Civis Dixis, primul vox din Câmpina care oferă locuitorilor o voce prin care să își exprime părerea asupra diferitelor probleme sau subiecte interesante petrecute în municipiul nostru, am aflat ce părere au câmpinenii despre Halloween. Vă invităm să urmăriți răspunsurile câmpinenilor pe pagina de Facebook și canalul de YouTube campineanul.ro

 Apasă aici pentru mai multe detaii!

 

Sport

Alex Baron a marcat primul său gol pentru Rayo Vallecano.

Într-un meci din cadrul primei Divizii din Madrid, Rayo Vallecano, echipa la care joacă Alex Baron, s-a întâlnit cu Vallecas C.F. o echipă contracandidată la primul loc. Câmpineanul, care în cele 8 meciuri de campionat de până acum a fost integralist, bifând maximum de minute posibile, a reușit să marcheze primul său gol. Jucătorul originar din Câmpina a marcat golul egalizator în urma unei centrări din corner din care a trimis balonul cu capul în plasa porții adverse. La finalul celor 90 de minute Vallecas CF a învins-o pe Rayo Vallecano cu 2-1.

 Apasă aici pentru mai multe detaii!

 

CS Câmpina a pierdut derby-ul cu CSM Ploiești în cadrul seriei D a Campionatului Național Junioare III.

 

CS Câmpina s-a deplasat la Ploiești unde a întâlnit CSM Ploiești. Pe parchetul sălii de sport Olimpia s-au întâlnit, de altfel, singurele două echipe neînvinse din această ediție de campionat. Din păcate, elevele antrenate de Daniel Vasile au fost nevoite să se recunoască învinse la finalul partidei, după un meci în care tinerele sportive din Câmpina au făcut multe greșeli individuale, fiind apăsate de miza mare a acestui meci.CSM Ploiești s-a impus cu 32-20 și rămâne liderul seriei cu 12 puncte acumulate, în timp ce CS Câmpina ocupă locul 2 cu 8 puncte.

CS Câmpina a câștigat meciul disputat la Turneul IV de baschet masculin de la Valea Călugărească.

 Apasă aici pentru mai multe detaii!

 

Elevii antrenați de Cristina Potgieter s-au întâlnit dumincă cu Baschet Club Hoopers, formație din Municipiul Ploiești.

Formația din Câmpina s-a impus la finalul partidei cu scorul de 29-58. Chiar dacă scorul ar indica o victorie clară a câmpinenilor, partida a fost mult mai complicată, băieții de la CSC având un început mai greu de partidă și datorită faptului că sportivii nu au avut unde să se antreneze săptămâna trecută. După începutul mai greu de partidă câmpinenii au reușit să intre în controlul partidei și să obțină o binemeritată victorie.

 

Cele mai importante evenimente ale săptămânii trecute pot fi urmărite în buletinul de știri care apare în fiecare luni de la ora 11.30 pe campineanul.ro

 

Vă invităm să urmăriți pe canalele noastre de Youtube, Facebook, Instagram și Tik Tok.