6750 de câmpineni refuză pasajul subteran propus de Alin Moldoveanu, ales primar cu doar 4660 de voturi în urmă cu trei ani.

Actualitate (Categoria articolului)

Grupul de inițiativă civică SPUNEM NU PASAJULUI SUBTERAN a prezentat astăzi într-o declarație de presă rezultatul campaniei de semnături care a fost demarată în urmă cu aproximativ o lună de zile. Petiția Spunem NU pasajului subteran – Opriți distrugerea centrului orașului a strâns un număr de 6750 de semnături fizice și on line, reprezentând peste 80% din numărul persoanelor intervievate.

Această conferință de presă are loc cu doar două zile înaintea Ședinței de Consiliu Local, ce va avea loc joi, 18 mai, în care actualul primar al municipiului Câmpina scoate din nou pe ordinea de zi votarea acestui proiect respins deja de majoritatea membrilor Consiliului, când a mai fost supus votului.

Reprezentanții Grupului de Inițiativă Civică SPUNEM NU PASAJULUI SUBTERAN, apelează pe această cale la conștiința consilierilor locali aleși de câmpineni, să ia seama de Petiția semnată de peste 6000 de locuitori ai municipiului, care nu își doresc proiectul propus de primar și să voteze joi ținând cont și de acest lucru.  

Deși încă de la începutul campaniei sale de promovare a Pasajului Subteran din centrul municipiului Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a insistat să ne spună că realizarea acestuia s-ar face cu fonduri europene, în ședința de joi eventuala construcție a pasajului se va face cu fonduri de la Consiliul Județean, practic tot banii contribuabililor.

La conferința de presă susținută de Grupul de Inițiativă Civică SPUNEM NU PASAJULUI SUBTERAN au participat mai mulți membrii ai acestuia, care s-au implicat activ la strângerea de semnături:

Rudolf Leica – Președintele Partidului Câmpina Curată

Marian Nistor  - Președintele Asociației Pentru Câmpina

Dan Ioan Mușat – Președintele PSD Câmpina

Ioan Pițigoi – Președintele PMP Câmpina

Livia Lupu – Consilier Local

Ioana Iuga – Societatea Civilă

 

Redăm integral textul Petiției transmisă de Grupul de Inițiativă Civică SPUNEM NU PASAJULUI SUBTERAN, primarului municipiului Câmpina, Consiliului Local Câmpina și Consiliului Județean Prahova:

 

 

Domnule Primar,

Doamnelor/Domnilor Consilieri locali

 

Grupul de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran”, inițiator al Petiției „Spunem NU pasajului subteran – Opriți distrugerea centrului orașului!”, în calitate de reprezentanți ai campaniei de strângere de semnături împotriva proiectului de construire a pasajului auto subteran propus în orașul nostru, prin prezenta vă comunicăm rezultatul campaniei de mobilizare comunitară și implicare civică, în vederea obținerii unui număr semnificativ de semnături împotriva acestui proiect controversat.

În urma campaniei de informare,  s-au strâns un număr total de 6750 semnături din partea cetățenilor care se opun construirii pasajului auto subteran.

Aceste semnături reprezintă voința cetățenilor Municipiului Câmpina și arată că există o preocupare reală și o opoziție semnificativă față de acest proiect. Locuitorii orașului consideră că realizarea unui pasaj auto subteran de 200 m lungime este inutilă, ar avea un impact negativ asupra mediului înconjurător, ar crea disconfort în trafic și ar genera costuri financiare semnificative.

În numele celor care s-au implicat și au răspuns apelului nostru, solicităm Primăriei și Consiliului Local să ia în considerare opoziția publică manifestată prin aceste semnături și să oprească proiectul de construire a pasajului auto subteran.

În locul acestuia, cei 6750 de cetățeni câmpineni au propus să luați în considerare soluții alternative care să răspundă nevoilor și dorințelor comunității noastre, precum extinderea și modernizarea infrastructurii existente, edificarea de noi locuri de parcare, în special în zonele aglomerate,  îmbunătățirea mijloacelor de transport public și promovarea alternativelor sustenabile pentru deplasare.

Dorim să subliniem faptul că această campanie și numărul semnăturilor strânse reprezintă vocea cetățenilor orașului și o expresie a dorinței lor de a fi implicați în luarea deciziilor care afectează orașul în care trăiesc. Prin luarea în considerare a acestei opoziții și prin implicarea cetățenilor în procesul decizional, veți demonstra respect pentru voința comunității și un angajament de transparență și responsabilitate în deciziile pe care le luați în numele lor.

În urmă cu câteva zile, Municipiul Câmpina a primit, pentru o perioada de UN AN, Eticheta europeană pentru excelență în bună guvernare (EloGE). Aceasta obligă administrația locală să respecte cele 12 principii de guvernanță publică locală, printre care se numără participarea cetăţenilor și deschidere şi transparenţă. Credem că respectarea voinței unui număr de 6750 cetățeni va demonstra angajamentul administratiei publice locale de a respecta indicatorii de referinta EloGE și va contribui la menținerea în continuare a acestei etichete pentru Municipiul Câmpina.

Vă rugăm să acordați atenție acestui aspect și să luați în considerare opiniile și preocupările cetățenilor câmpineni în privința proiectului de construire a pasajului auto subteran.

Câmpinenii își doresc să fie informați, ascultați și propunerile lor să fie analizate , acceptate și aplicate în cadrul unei colaborari eficiente între Primărie și comunitate, astfel încât deciziile luate să reflecte cu adevărat interesele și nevoile locuitorilor orașului nostru.

Domnule Primar, doamnelor si domnilor consilieri locali, cei 6750 de cetățeni care, prin semnarea Petiției, ne-au mandatat să vă transmitem și să le susținem punctul de vedere, așteaptă decizia dumneavoastră.

 

Grupul de Inițiativă Civică „Civică Spunem NU pasajului subteran”

 

 

Rudolf Leica – Președinte Partidul Câmpina Curată

Marian Nistor – Președinte Asociația Pentru Câmpina

Ioan Mușat – Președinte Partidul Social Democrat Câmpina

Ioan Adrian Pițigoi – Președinte Partidul Mișcarea Populară Câmpina