Ioan Pițigoi, președintele PMP Câmpina, reacție la posibila donare a unui teren de către Primărie, Protoeriei Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Ioan Pițigoi, președintele organizației municipale Câmpina a Partidului Mișcarea Populară, a luat poziție, în această dimineață cu privire la faptul că Primăria Municipiului Câmpina, a inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliul Local, ce va avea loc mâine, 22 februarie, un proiect de hotărâre care prevede donarea unui teren de 2290 mp Protoeriei Câmpina, parohiei Sf. Paraschieva. Destinația acestui teren ar urma să fie activități și programe destinate tinerilor.

Reacția fostului viceprimar al municipiului, Ioan Pițigoi vine în contextul în care, în anul 2011, Protoeriei Câmpina i-a mai fost donat un teren, tot cu o suprafață similară, de 2500 mp și tot cu aproximativ aceași destinație, dar care nici în ziua de astăzi nu a văzut lumina zilei.

Redăm în continuare mesajul transmis de Ioan Pițigoi, președinte PMP Câmpina

 

Primăria Campina a donat în 2011 bisericii de pe Strada Orizontului un teren de 2500 mp aflat pe strada Petrolistului, în vederea edificării unui centru social-cultural-filantropic destinat victimelor violenţei domestice şi bătrânilor săraci din parohie, care nu mai au pe nimeni.

Întrucât scopul nu a fost atins consider că este creștinește și de bun simț ca terenul să revină în patrimoniul Primăriei Câmpina și să fie scos la licitație pentru dezvoltarea de activități economice generatoare de locuri de muncă și venituri la bugetul local.

În următoarea ședința a Consiliulul Local Câmpina este pe ordinea de zi un nou proiect prin care se dorește donarea altor 2500 mp tot Protoieriei Câmpina, pe strada Buciumului, pentru o altă edificare similară celei de mai sus.

Având în vedere faptul că avem deja 2 experiențe care nu au fost finalizate de instituția mai sus menționata (socotesc inclusiv Capela Hernia) și ținând cont că în Câmpina nu avem multe terenuri disponibile, PMP nu este de acord cu o nouă aventură imobiliară și propune ca terenul să primească altă destinație, care să genereze plus valoare pentru Câmpina.

Mai multe detalii:

https://www.facebook.com/pitigoi.ioanadrian

https://ziarullumina.ro/galerie/ajutorul-cuvioasei-parascheva-la-campina-187368.html

https://www.digi24.ro/regional/digi24-brasov/monument-care-sta-sa-cada-o-capela-din-campina-veche-de-130-de-ani-nereabilitata-din-lipsa-de-bani-443621