Acțiuni de amploare ale polițiștilor Prahoveni pe arterele principale din Câmpina și Ploiești.

Actualitate (Categoria articolului)

Numărul în creștere al șoferilor depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive dar și creșterea incidentelor violente, i-a pus pe polițiștii din Ploiești și Câmpina în alertă.

La data de 7 septembrie a.c., în intervalul orar 7.00-9.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au desfășurat o acțiune pe principalele artere, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, în intervalul orar 19.00-21.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Polițiilor municipale Ploiești și Câmpina au desfășurat două acțiuni cu forțe mărite în zonele aglomerate, pentru prevenirea faptelor comise cu violență, precum și pentru asigurarea vizibilității elementului polițienesc în zonele cu risc criminogen.

În cadrul acestor activități polițiștii au efectuat 4 filtre rutiere și au constatat 3 infracțiuni, două privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și una privind conducere  fără permis de conducere. În urma celor 3 acțiuni, au fost legitimate și verificate peste 350 de persoane, controlate aproximativ 300 de autovehicule și au fost efectuate peste 150 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei. De asemenea au fost reținute 4 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.