Partidul Câmpina Curată dispus să dărâme prin forțe proprii clădirea Turnul Înclinat, după ce Primăria va expropria clădirea

POLITIC (Categoria articolului)

 

În cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 5 decembrie, Rudolf Leica, președintele Partidului Câmpina Curată a declarat că organizația pe care o reprezintă se va implica direct în demolarea clădirii din centrul orașului Câmpina, cunoscută tuturor ca Turnul Înclinat, după ce Primăria va finaliza procedura de expropriere a terenului pe care acesta este construit. Mai mult decât atât, Rudolf Leica a declarat că Partidul Câmpina Curată, în urma unui sondaj efectuat în rândul membrilor și simpatizanților săi, va face acest lucru din resurse proprii, cu bani stânși din sponsorizări și voluntariat. Motivația ce stă la baza acestui demers sunt cele 5250 de semnături strânse atât în format fizic, prin completarea formularelor puse la dispoziție de voluntari, cât și prin intermediul platformei declic.ro, care denotă dorința majorității cetățenilor de a scăpa de acest edificiu disgrațios din centrul orașului.

Prin toate acțiunile pe care le întreprinde, Partidul Câmpina Curată dorește să se implice activ în viața și problemele comunității locale și în cadrul conferinței de presă, Rudolf Leica a dorit să mulțumească tuturor câmpinenilor pentru spiritul civic și pentru grija îndreptată către siguranța și bunăstarea membrilor comunității noastre de care au dat dovadă semnând petiția pentru demolarea Turnului Înclinat.

Partidul Câmpina Curată a depus chiar marți, 5 decembrie, petiția oficială în atenția Primarului Municipiului Câmpina și a Consiliului Local, prin care solicită acestora să nu ignore pericolele respectivei construcții abandonate, situată pe Bulevardul Carol I, și să dea curs de îndată Hotărârii Consiliului Local Nr. 93 din data de 29.06.2017, privind exproprierea clădirii “Turnul Înclinat“, procedând la întocmirea și depunerea documentației la Comisia de Specialitate din cadrul Consiliului Județean Prahova.

 

“Clădirea abandonată din centrul orașului Câmpina este un simbol al neglijenței și nepăsării. Din 1997 și până în prezent, ea nu a adus decât rușine orașului. Ceea ce se voia a fi o clădire modernă a ajuns să fie o pată neagră asupra imaginii municipiului nostru. Șantierul este lăsat în paragină și reprezintă lipsa de respect și disprețul față de lege din partea unei firme care nu dorește să își asume responsabilitatea față de o construcție începută și abandonată” – Rudolf Leica, președinte PCC

 

Din textul Petiției:

·         Clădirea reprezintă o amenințare la adresa siguranței cetățenilor. Starea avansată de degradare a structurii de rezistență reprezintă un adevărat pericol pentru siguranța publică. O prăbușire este posibilă în caz de cutremur, iar clădirea nu este păzită, accesul fiind liber, fapt care crește semnificativ riscul pentru siguranța și viața cetățenilor.

·       Clădirea conferă un impact vizual negative. Prezența unei clădiri abandonate în zona centrală oferă un aspect dezolant și neîngrijit orașului. Această construcție părăsită este ca o pată inestetică în peisajul urban, afectând impresia pe care vizitatorii orașului si nu numai, o au despre Câmpina. 

·     Clădirea și terenul din vecinătate reprezintă un spațiu insalubru. Abandonat de către constructor, lăsat în formă de șantier, turnul s-a transformat de-a lungul anilor într-un spațiu insalubru, plin de gunoaie. Terenul este neîngrijit și un loc propice pentru dezvoltarea unor probleme de mediu sau cu dăunătorii. 

·        Utilizarea ineficientă a spațiului. Există atât de multe soluții mai bune și utile pentru Câmpina de utilizare a acestui teren central, proiecte in perfecta legalitate, care să aducă un beneficiu real comunității locale si sa contribuie la dezvoltarea durabila a orasului. Spațiul este ocupat, din păcate, de această clădire fantomă. 

·        Proliferarea infracțiunilor. Turnul înclinat reprezintă o amenințare la adresa siguranței cetățenilor și a bunăstării comunității. Clădirea abandonată și murdară poate deveni un loc de întâlnire pentru persoanele rău intenționate, punând în pericol ordinea și liniștea publică. 

 

Pentru siguranța comunității noastre și bunăstarea câmpinenilor, vă solicităm să luați de urgență măsurile ce se impun pentru exproprierea clădirii, ca primă etapă obligatorie înaintea demolării construcției. - Câmpina, 05 decembrie, 2023, Partidul Câmpina Curată, Rudolf Leica – Președinte

 

Un alt subiect abordat de președintele Partidului Câmpina Curată, în cadrul conferinței de presă de marți, este campania electorală pe care primarul Alin Moldoveanu o desfășoară în spațiul on line și nu numai, transmițând informații distorsionate și neconforme cu realitatea, în încercarea probabilă de a mai câștiga un mandat de primar. Pentru a demitiza acest profil de edil implicat și muncitor, Partidul Câmpina Curată, a hotărât să editeze o carte în care să prezinte câmpinenilor cum stau de fapt lucrurile în Câmpina, după mai bine de trei ani de mandat al administrației Moldoveanu. Cartea, intitulată „Primarul Facebook Ioan Alin Moldoveanu – N-a promis, nici n-a facut”, ilustrează în imagini și texte bine documentate cu informații de netăgăduit, guvernarea dezastruoasă a administrației Moldoveanu-Dobre-Prună în cei trei ani de mandat și va fi distribuită de voluntarii Partidului Campina Curata într-o amplă campanie door-to door, începând chiar din acest moment.

 

M. A. Dumbravă