Știrile campineanul.ro din săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2024

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

 

Mită de 16.000.000 lei pentru Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova

 DNA a făcut joi, 1 februarie percheziții la 19 adrese asociate lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și familiei sale. Au fost efectuate percheziții, inclusiv la sediul Consiliul Județean Prahova. Prim-vicepreședintele PNL este acuzat de luare de mită și fals în declarații, acesta fiind plasat sub control judiciar în urma audierilor efectuate a sediul DNA. De asemenea, în același dosar au fost puși sub control judiciar și cumnatul și sora lui Iulian Dumitrescu, care l-ar fi ajutat pe acesta să obțină bani, excursii în străinătate și bunuri de lux. 

În același dosar este anchetată și Anna Maria Vasile, administratorul public al județului Prahova, și ea membră a Partidului Național Liberal.

Denunțător ar fi Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Ştefan Pirpiliu, cu care Iulian Dmitrescu se cunoștea și făcea afaceri de mai bine de 20 ani.

Iulian Dumitrescu este sub control judiciar pentru 60 zile și nu mai poate conduce Consiliul Județean, De asemnea, el a demisionat din toate funcțiile de conducere pe care le deținea în cadrul PNL.

Apasă aici pentru a vede întregul articol!

  

Alertă epidemiologică din cauza gripei. Nu vor exista restricții pentru populație.

România se află în a treia săptămână de creștere a cazurilor de gripă, astfel Ministerul Sănătății a luat decizia să instituie starea de alertă epidemiologică pe întreg teritoriu țării noastre. Acest lucru nu va aduce însă restricții pentru populație. 

Ministerul Sănătății a stabilit mai multe reguli de funcționare pentru unitățile medicale din România, astfel încât spitalele să poată face față unui număr mai mare de pacienți cu infecții respiratorii.

Județul Prahova se află printre cele mai afectate județe din țară, aflat pe locul 3 la numărul de persoane infectate, după Municipiul București și județul Cluj. Din păcate 1 din 5 pacienți prezintă simptome grave ce necesită internarea. Ministrul Alexandru Rafila recomandă: evitarea aglomerațiilor, aerisirea spațiilor închise, purtarea măștii de protecție de către persoanele simptomatice care nu se pot izola, menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea batistelor de unică folosință, adresarea la medicul de familie la apariția simptomelor respiratorii, pentru a stabili indicațiile terapeutice și izolarea la domiciliu.

Apasă aici pentru a vede întregul articol!

 

Discuții și contre în Consiliul Local pe tema Clubului Sportiv Câmpina.

În cadrul ședinței Consiliului Local din data de 31.01.2024, ordinea de zi a inclus și discuțiile legate de activitatea Clubului Sportiv Câmpina în anul 2022 și 2023. Președintele clubului, Adrian Stoican a prezentat în fața consilierilor locali toate reușitele clubului și modul în care s-au cheltuit banii, dar a venit și cu o serie de propuneri pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive din Câmpina.

Deși Adrian Stoican a ținut să menționeze performanțele pe care sportivii de la CS Câmpina au reușit să le obțină în ciuda bugetului redus de la an la de către consilieri, mulți dintre membrii forului decizional al orașului au fost nepăsători. Nici când a venit vorba de investițiile și planurile pentru viitor ale Clubului Sportiv, Cosmin Stoican nu a reușit să îi impresioneze pe aceștia, dar nici nu avea cum, când de ceva vreme se încearcă din răsputeri debarcarea lui prin orice mijloace.

Urmează un an greu pentru CS Câmpina, dar atâta timp cât există dorință, atât sportivii cât și antrenorii vor continua să contribuie la dezvoltarea sportului câmpinean.

Apasă aici pentru a vede întregul articol!

 

Civis Dixit – Ce știu și ce cred câmpinenii despre apa infestată

Oamenii care trăiesc în Câmpina, obișnuiți să se bucure de aerul curat al munților și de peisajul pitoresc, se confruntă acum cu o realitate crudă. Apa, elementul vital al vieții, pare să devină un pericol pentru sănătate. Într-o societate tot mai conștientă de importanța resurselor naturale, această problemă nu poate fi ignorată. Problema este una reală, iar implicațiile asupra comunității sunt palpabile. Ce știu și ce cred câmpinenii despre apa contaminată din Câmpina aflați în Civis Dixit pe site, Fb, Instagram și Tik Tok.

Apasă aici pentru a vede întregul articol!

 

25’ cu Miss și Mister CNNG 2024

În ediția din această săptămână a Emisiunii 25’ facem cunoștință cu cei doi câștigători ai concursului Miss & Mister de la Balul Bobocilor al Colegiului Național Grigorescu, Alexia Șerban și Mario Vișan. 

Pentru Mario și Alexia, Balul Bobocilor a reprezentat cel mai frumos moment din viața lor de până acum și după ce au scăpat de repetițiile zilnice și de emoțiile Balului, cei doi s-au întors la viața de zi cu zi, pregătindu-se în cadrul Colegiului Național “Nicolae Grigoresc” pentru provocările viitorului.

Vă invităm să le cunoașteți poveștile în emisiunea 25’ ce poate fi urmărită pe site și pe toate canalele noastre de social media.

Apasă aici pentru a vede întregul articol!

 

 SPORT

Victorie la handbal pentru CS Câmpina

Handbalistele antrenate de Daniel Vasile au avut etapa intermediară în Campionatul Național de Junioare III, acestea deplasându-se până la Ploiești unde s-au înfruntat cu ACS Activ, formația de junioare a singurului club de handbal din Prahova care are și echipă de senioare înscrisă în Liga 2. 

A fost o partidă la discreția câmpinencelor care și-au asigurat un avantaj confortabil încă de la începutul partidei. Până la la finalul meciului câmpinencele s-au impus cu scorul de 41-23.

Apasă aici pentru a vede întregul articol!

 

Amical: CS Câmpina - AFC Brebu

 

CS Câmpina a jucat un nou amical, de această dată cu o echipă din Liga A Prahova, AFC Brebu. Echipa antrenată de Claudiu Dumitrescu arată mai bine de la meci la meci, victoria cu CSO Tricolorul Breaza fiind confirmată de un nou joc reușit cu AFC Brebu. Formația din Câmpina a deschis scorul prin Badea, asigurându-se astfel un avantaj minim la pauză. După egalarea oaspeților câmpinenii au apăsat din nou pedala de accelerație, reușind pe final de meci să marcheze golul victoriei, grație reușitei cu capul a lui Merluță. CS Câmpina a învins pe AFC Brebu cu 2-1 și se pregătește de un nou amical puternic, sâmbăta viitoare de la ora 11:00 împotriva celor de la ACS D.P. Cornu.

Apasă aici pentru a vede întregul articol!

 

Rezultate excepționale pentru CSS Constantin Istrati

 

La București, în sala “Ioan Soter”, CSS Constantin Istrati din Câmpina, a fost reprezentat de 6 sportivi care au reușit evoluții remarcabile, adunând mai multe clasări pe podium, rezultatele la categoria de vârstă arătând astfel: 

Patricia Mocanu a terminat pe primul loc proba de triplusalt cu 11.09m

Tilică Alexandru s-a clasat pe locul 2 la săritura în înălțime cu 1.77 m

Văcărescu Gabriel, locul 2 la săritura în lungime (6.30m) și locul 5 la săritura în înălțime (1,71m)

La categoria de vârstă U16 sportivii din Câmpina au reușit următoarele rezultate: 

Anghel Șerban, locul 3 la săritura în înălțime (1.62m)

Brezeanu David, locul 4 la săritura în lungime (5.17m)

Enache Filip, locul 17 la alergare 60m

Enache Filip, locul 19 la viteză 200m

Apasă aici pentru a vede întregul articol!