Accident deosebit de grav produs de un șofer beat în Comuna Sântimbru. 3 tineri uciși și alți 3 transportați în stare gravă la spital.

Actualitate (Categoria articolului)

Bine ați venit la loteria șoselelor din România!

Dacă scapi de “șansa” de a fi lovit de un șofer drogat, ai foarte mari șanse să fi lovit de un șofer beat… Loviți de un șofer care dacă ar fi fost oprit de vreun filtru de poliție ar fi zis probabil că a băut doar o bere au fost și cele 6 persoane care circulau pe marginea deja celebrului DN1.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile. După ce a lovit grupul de pietoni șoferul a mai reușit să meargă încă 200 de metrii pe câmp, unde în cele din urmă autoturismul a rămas blocat. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Din nefericire în urma impactului violent 3 tineri în vârstă de 17,18, respectiv 25 de ani au decedat în timp ce alți 3 au fost transportați în stare gravă la spital. Șoferul a fost arestat pentru 24 de ore iar autoritățile au demarat o anchetă amănunțită pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii tragicului accident.

 

Felix Precup