Cum va deconta PNL vinul de aproape 7000 euro băut de Nicolae Ciucă și Remus Borza?

Lifestyle (Categoria articolului)

 

 

Într-o perioadă în care banii oricărui român sunt drămuiți cu greu, pentru a-și putea asigura traiul zilnic, dar și pentru a plăti taxele din ce în ce mai mari datorate dezastrului lăsat în urmă de guvernele de dreapta din ultimii ani, mai marii țării beau vinuri scumpe și mănâncă vită de import la restaurante de lux. 

Acesta este și cazul Președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, care duminică seară a fost “răsfățat” de niște băieți generoși cu un vin ce se presupune că ar costa 16.900 de lei/sticla. 

Cotidianul “Gîndul” a prezentat imagini de paparazzi cu Nicolae Ciucă, alături de omul de afaceri Dan Ostahie, fondatorul Altex și de Remus Borza, tot afacerist și om de încredere al mai multor politicieni români. Aparent, pe masa celor trei se aflau două sticle de vin “Petrus”, un vin franțuzesc extrem de scump, care valorau, conform meniului restaurantului respectiv, nu mai puțin de 33.800 de lei, adică aproximativ 6.800 de euro. 

Mai alarmant decât prețul vinul, sunt discuțiile pe care jurnaliștii presupun că le-ar fi purtat cei trei. Pe surse, se crede că Nicolae Ciucă ar fi discutat despre o posibilă candidatură a lui Dan Ostahie la Primăria Generală a Capitalei. Orice discuție s-ar fi purtat este clar că a rămas în afara partidului, întrucât ceilalți membrii liberali nu au participat la respectiva întâlnire. Mai mult, surse politice afirmă că s-ar fi anulat o ședință care fusese programată duminică. 

În jurul orei 19:45, Nicolae Ciucă și-a făcut apariția la Ana Tower, unde a urcat la restaurantul de la etajul 25, acolo întâlnindu-se cu Dan Ostahie și Remus Borza.

Întâlnirea a durat aproximativ 2 ore, iar în jurul orei 21:30, Nicolae Ciucă și Dan Borza au părăsit localul, în timp ce milionarul Dan Ostahie a rămas să plătească consumația. Oricum am calcula, această scurtă întâlnire din nordul capitalei, aduce multe semne de întrebare la adresa lui Nicolae Ciucă, dar și al modului în care liberalii care ne conduc gestionează luxul. Dacă ar fi fost să plătească nemțește, oare cum ar fi achitat cei trei nota de plată? Ar fi avut de unde să scoată Nicolae Ciucă suma de aproximativ 11.300 de lei, doar pentru sticla de vin, fără să mai punem la socoteală mâncarea? De unde ar fi avut el oare în jur de 2.260 de euro pentru o cină, în condițiile în care șeful Senatului declarase în urmă cu doar câteva zile că pensia lui este 19.000 lei. Dar ce să ne mai mire, dacă un alt liberal celebru, aflat în fruntea Consiliului Județean Prahova a făcut cheltuieli de peste 600.000 de euro doar într-un singur an. Și el tot din salariul de bugetar s-o fi descurcat? Măcar în cazul celui din urmă, organele competente s-au sesizat și anchetează cazul.

În cazul lui Nicolae Ciucă însă, dacă nu și-a plătit nota, lucrurile se complică și mai tare, deoarece legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, aplicabilă și președintelui Senatului, impune obligativitatea trecerii în declarația de avere a: ”Cadourilor, serviciilor sau avantajelor primite gratuit sau subvenționate față de valoarea de piață din partea unor persoane, organizații, societăți comerciale, regii autonome, companii/societăți naționale sau instituții publice românești sau străine, inclusiv burse, credite, garanții, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depășește 500 de euro”, arată publicația inploitics.ro. 

Rămâne de văzut dacă Nicolae Ciucă va trece această consumație în declarația de avere, sau dacă Președintele Senatului, va avea o reacție publică în urma apariției în spațiu public a acestor imagini. Cert este că mulți români se uită cu “groază” la viața de lux pe care politicienii și-o permit în timp ce economia țării este pe butuci.

 

Sursă foto: gandul.ro