Câmpinenii au păstrat tradițiile din seara de Moș Ajun. Zeci de colindători au urat sosirea Crăciunului pe la casele câmpinenilor.

Actualitate (Categoria articolului)

Seara de 23 Decembrie reprezintă un prilej în special pentru cei mici, care se adună și pornesc să îsi umple traistuțele cu mere, nuci, portocale, și alte bunătăți tradiționale.

Probabil toți ne aducem aminte de seara de Moș Ajun când ne întâlneam cu prietenii în centru și plecam spre Muscel, unde gazdele ne primeau cu brațele deschise și ne umpleau desaga. Erau gazde mai "darnice", care scoteau și câțiva lei și întrebau: "Cine este casierul?" Băteam împreună cu prietenii toate străzile orașului. Ne întorceam târziu în noapte când ne strângeam să împărțim "monetarul". Apoi scoteam tot ce am căpătat, umpleam coșulețele cu de toate, de la nuci până la batoane de ciocolată și nelipsiții covrigi.

Și în acest an copiii și gazdele au putut simți atmosfera din una din cele mai frumoase zile din an. Echipați cu vin și țuică fiartă, și coșurile pline de de fructe, câmpinenii au așteptat toată seara colindătorii. Ca în fiecare an în zona cartierului Muscel a fost cea preferată de grupurile de bine vestitori. Printre casele decorate ca în poveste, au răsunat colindele. Nu a lipsit clasicul miros de vin fiert cu mirodenii și cozonaci proaspăți scoși din cuptor. Zâmbetele gazdelor emoționate și pline de bucurie au întregit atmosferă magica specifică serii de Moș Ajun.

Desigur nu toată lumea a fost mulțumită, colindătorii au avut grijă să ducă la extrem tradiția în care de Moș Ajun, trebuie să faci gălăgie ca să "sperii" duhurile rele, însă bătăile de bici tradiționale au fost înlocuite de către colindători cu petarde, care spun unii localnici, au speriat animalele de companie.

Un locatar al unui bloc, care s-a plâns de comportamentul colindătorilor, chiar și-a făcut publică nemulțumirea. Acesta a lipit o foaie pe ușa de intrare a unui bloc din municipiu, în care îndemna locatarii blocului să nu deschidă ușa colindătorilor. Mesaj care a devenit subiect de glume printre internauții câmpineni…