235 de autovechicule verificate și amenzi de 16.500 lei în acțiunea de ieri a polițiștilor prahoveni, care a inclus și municipiul Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina și polițiilor orășenești Azuga, Băicoi, Breaza, Bușteni, Comarnic și Sinaia au desfășurat o acțiune cu forțe mărite pe raza municipiului Câmpina și pe raza comunelor Poiana Câmpina și Brebu, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Scopul acțiunii a fost acela de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care depășesc regimul legal de viteză, dar și pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În acest context, cei peste 25 de polițiști au acționat în mai multe puncte, controlând 235 de autovehicule dintre care, 10 motociclete.

Cu ocazia controalelor efectuate în trafic au fost efectuate 103 testări cu aparatul etilotest, dar și 5 cu aparatul DrugTest, în vederea combaterii accidentelor care au drept cauză de producere conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

De asemenea, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 26 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, 12 pentru neportul centurii de siguranță, dar și 3 pentru constatarea valabilității inspecției tehnice periodice expirate.

Valoarea sancțiunilor este de peste 16.500 de lei.

Polițiștii rutieri prahoveni se află în permanență pe drumurile publice din județ pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere.