CS Câmpina, clasare pe locul 8 la Campionatul Național de Baschet Feminin, categoria de vârstă U15.

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

S-a terminat un sezon istoric pentru baschetul câmpinean, care a adus sportivelor antrenate de Liviu Dochia o clasare pe locul 8, în elita baschetului feminin din România. 

Dacă ne uităm la adversarele câmpinencelor de la turneu final, putem realiza cât de mare a fost performanța reușită de tinerele jucătoare în acest sezon. 

În primul rând trebuie notat că CS Câmpina este singura echipă care nu a dispus de posibilitatea de a juca meciuri pe teren propriu, deoarece orașul nostru încă nu oferă sportivilor o sală ce poate fi omologată pentru meciurile oficiale… 

În al doilea rând, spre deosebire de adversarele de la turneul final, CS Câmpina este clubul care are doar o echipă de baschet, fără alte grupe în afară de U15, la restul echipelor există diferite grupe de vârstă și în unele cazuri, echipe de senioare, lucru ce oferă junioarelor o posibilitate constantă de a evolua și a-și construi o carieră în baschetul mare. 

Există și un al treilea aspect, orașele din care provin echipele… Am mai spus, în nenumărate rânduri, că Municipiul Câmpina este cel mai mic oraș reprezentat la turneul final, cel puțin din punct de vedere al numărului de locuitori. Al doilea cel mai mic oraș a fost Reghin, dar care are cu aproximativ 10.000 de locuitori mai mulți decât municipiul nostru. Aceste statistici sunt relevante pentru antrenori deoarece se pune problema și a unei  baze de selecție, care evident, crește proporțional cu numărul locuitorilor. București și Oradea au avut câte două echipe calificate, ambele orașe bucurându-se de o vastă bază de selecție. 

În condițiile prezentate mai sus, Liviu Dochia a reușit să construiască o echipă competitivă, care s-a luptat onorabil cu cele mai bune echipe din țară, reușind chiar să învingă mai multe formații importante pe parcursul acestui sezon. Desigur, la turneul final s-a văzut diferența dintre echipe, dar însăși calificarea în Final 8 a fost o reușită excepțională pentru sportul câmpinean. 

Pe parcursul Campionatului Național, antrenorul Liviu Dochia s-a bazat pe următoarele jucătoare: Paula Rosenauer, Daria Chivescu, Oprea Miruna, Ungureanu Carina, Ioniță Mara, Chițu Karina, Sincariuc Ekaterina, Stanciu Giulia, Bănescu Tessiodora, Cărăușu Andreea, Cojocaru Diana, Bokor Raffaella, Marin Bianca. 

 

Felix Precup