Petrică și Lupul sau cum vrea primarul Alin Moldoveanu să ne manipuleze pe toți...

Actualitate (Categoria articolului)

 

Ședința de Consiliu Local de miercuri, 27 martie a demonstrat cât se poate de clar nivelul la care primarul Alin Moldoveanu vrea să se coboare în lupta electorală din următoarele luni, premergătoare alegerilor din data de 9 iunie.

Pentru prima dată în istoria locală, cel mai mare contribuabil la bugetul municipiului Câmpina este atacat de un primar în funcție!

Grupul de firme Neptun – Soceram, cu sediul în municipiul Câmpina, cu peste 400 de angajați și principalul contributor la bugetul municipiului Câmpina, se află de câteva zile în centrul unui atac fără precedent lansat de Administrația Moldoveanu - Dobre - Prună. Societatea Neptun este acuzată de activități neconforme cu normele în vigoare, fără nicio dovadă, de către primarul Alin Moldoveanu, care face speculații și lansează ipoteze ce pot afecta buna desfășurare a activității societății, a angajaților și a familiilor acestora.

Vremelnicul edil a ieșit la lupta pentru un nou mandat la Câmpina, cu armele pe care le cunoaște de când era mai tânăr și de altfel, singurele cu care este capabil să lupte: manipularea și inducerea în eroare. Pare că nu a învățat nimic după condamnarea penală pe care a dobândit-o fix din același considerent, inducerea în eroare a organelor judiciare și, așa cum a făcut de fiecare dată, aplică metodele respective și în modul de abordare al activității sale administrative.

Din lipsă de argumente sau strategii politice, care de obicei se învață la școli de care cu siguranță edilul nu a auzit sau din cărți pe care nu pare că știe de unde să le deschidă, Alin Moldoveanu a deschis miercuri, în ședința de Consiliu Local o cutie a Pandorei pe care nu are cum să o mai închidă. Acuzațiile pe care le-a adus cu subtilitatea unui elefant într-un magazin de porțelan, Societății Neptun SA, fără a avea vreo dovadă au vreun studiu concret, nu credem că vor rămâne fără ecou în urbea noastră, greu încercată în ultimii patru ani.

Cum ar putea crede câmpienii, că o societate cu sute de angajați și afaceri private de milioane de euro la nivel național, ar putea să se compromită cu vreo neregulă la funcționarea unei microhidrocentale cu o cifră de afaceri de 5000 de euro pe an?

Primarul Alin Moldoveanu pare să creadă însă că îi mai poate prosti o dată pe câmpineni cu manipulare și victimizarea propriei persoane și pozează în acest mic și firav David în fața unui imaginar Goliat mare și rău.

Neputințele sale administative nu mai pot fi ascunse de niciun șiretlic ieftin, iar inducerea în eroare a câmpinenilor va fi cu siguranță sancționată la vot așa cum inducerea în eroare a organelor judiciare l-a sancționat cu o condamnare penală de 1 an și 4 luni.

În disperarea sa ne a ne convinge pe toți că este doar o victimă, Alin Moldoveanu a pus miercuri în scenă un spectacol ieftin, în care din nefericire i-a făcut părtași și pe membrii Consiliului Local. Aceștia au fost nevoiți să asiste la un montaj pregătit minuțios de primar și în care „distribuția” aleasă pe sprânceană și-a spus replicile la semnal, conform scenariului primit. Ridicarea la fileu, de către domnul consilier local Marcu, a unei chestiuni cum ar fi că viața primarului Moldveanu este în pericol, ar fi fost cu adevărat hilară dacă n-ar ridica în realitate semne de întrebare asupra strategiei cu care Alin Moldoveanu vrea să câștige un nou mandat. Mâine, poimâne ne-am putea trezi cu o declarație de presă (nu că ar face veodată așa ceva), cum că cineva, nu spunem cine, dar „care se află sub același acoperiș” ar fi încercat vezi-Doamne să îl omoare?! Să ne ferească Dumnezeu de oameni care ar putea crede acest lucru!

Înainte de a asculta vorbele ce ies aparent fără cap din gura domnului consilier Marcu, să ne gândim puțin la contextul în care acestea au fost spuse și să nu uităm că acea condamnare penală de 1 an și 4 luni de închisoare, primită de primarul Alin Moldoveanu pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, este fix urmarea unei acuzații false de omor deosebit de grav, făcută de acesta polițistului care l-a oprit pentru depășirea viteze regulamentare.

La ce am putea oare să ne așteptăm din partea sa acum, când miza este mult mai mare decât o amendă și permisul suspendat?

 

M.A. Dumbravă